ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Medicon Hellas: προς άρση της επιτήρησης των μετοχών της

Συνεχίζει τις προσπάθειές της για την άρση των μετοχών της από την κατηγορίατης επιτήρησης η Medicon,εταιρεία που δραστηριοποιείται στο κομμάτι των επιστημονικών συσκευών καιοργάνων, αλλά και στην έρευνα  ανάπτυξη και παραγωγή διαγνωστικών αντιδραστηρίων γιατην κλινική χημεία, μικροβιολογία και αιματολογία.
Medicon Hellas: προς άρση της επιτήρησης των μετοχών της

Συνεχίζει τις προσπάθειές της για την άρση των μετοχών της από την κατηγορίατης επιτήρησης η Medicon,εταιρεία που δραστηριοποιείται στο κομμάτι των επιστημονικών συσκευών καιοργάνων, αλλά και στην έρευνα ανάπτυξη και παραγωγή διαγνωστικών αντιδραστηρίων γιατην κλινική χημεία, μικροβιολογία και αιματολογία.

Να σημειωθεί, ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά την συνεδρίασήτου στις 4 Απριλίου 2013, είχε αποφασίσει την ένταξη των μετοχών στην ΚατηγορίαΕπιτήρησης κατ' εφαρμογή του Κανονισμού του Χ.Α. (ενότητα 3.1.2.4), επειδή τοσύνολο των ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρίας είναι σημαντικό.

Σύμφωνα με την εισηγμένη εταιρία, οι ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τηςοφείλονται κατά κύριο λόγο στην εφαρμογή της αναδιάταξης του ελληνικούχρέους (PSI+), η οποία είχε άμεση αρνητική επίπτωση στα οικονομικά μεγέθητης.

Για την άρση της επιτήρησης, η διοίκηση της εταιρίας έχειπροβεί στις ακόλουθες ενέργειες:

1. Προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) κατάτης ανωτέρω απόφασης.

2. Βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τα πιστωτικάιδρύματα με σκοπό την αναδιάρθρωση του δανεισμού της.

3. Έχει ξεκινήσει την επέκταση των δραστηριοτήτων τηςστον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων με την δημιουργία διαγνωστικού κέντρου.

4. Εφαρμόζει ήδη πρόγραμμα περιστολής των λειτουργικώνδαπανών.