ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Παπουτσάνης: απώλεια του τζίρου της από διακοπή συνεργασίας με διεθνή εταίρο

Απώλειες που αντιστοιχούν περίπου στο 18% του κύκλουεργασιών της εταιρείας, αναμένεται να προκαλέσει η διακοπή συνεργασίας της Παπουτσάνης,με ξένο εταίρο, εντός του 2014
Παπουτσάνης: απώλεια του τζίρου της από διακοπή συνεργασίας με διεθνή εταίρο

Απώλειες που αντιστοιχούν περίπου στο 18% του κύκλουεργασιών της εταιρείας, αναμένεται να προκαλέσει η διακοπή συνεργασίας της Παπουτσάνης,με ξένο εταίρο, εντός του 2014.

Η εισηγμένη χάνειτον πελάτη της αυτό, όπως αναφέρει η διοίκηση της εταιρείας, μετά από 10 χρόνιασυνεργασίας. Η διακοπή της εν λόγω συνεργασίας, σύμφωνα με την Παπουτσάνης, συνδέεται με τις στρατηγικές προτεραιότητες του συγκεκριμένου πελάτη, που προβλέπουν μεταφορά τηςπαραγωγής των προϊόντων του σε χώρα που βρίσκεται πλησιέστερα στις σημαντικέςγια αυτόν αγορές, ανάγκη την οποία δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να καλύψει ηΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ ΑΒΕΕ.

Η διοίκηση της Εταιρίας έχει ήδη σχεδιάσει τις απαραίτητεςενέργειες, προκειμένου να μην υπάρξειεπίπτωση στην κερδοφορία της Εταιρείας για το έτος 2014, εστιάζοντας στη μείωσητου παραγωγικού κόστους και των λειτουργικών εξόδων.

Η Εταιρία συνεχίζει την ανάπτυξή της στους τρειςκύριους τομείς δραστηριοποίησής της, ήτοι, τα επώνυμα προϊόντα ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ καιOLIVIA,τα ξενοδοχειακά προϊόντα προσωπικής περιποίησης και τις παραγωγές για τρίτους, ενώ στοχεύει παράλληλα στη διεύρυνση των υφιστάμενωνκαθώς και στην επίτευξη νέων συνεργασιών, με απώτερο στόχο την διαμόρφωση τουκύκλου εργασιών της Εταιρίας το 2014 στα σημερινά επίπεδα.

Nα σημειωθεί ότι το 2013 ο κύκλος εργασιών τηςΕταιρίας προβλέπεται να ανέλθει σε 16,3 εκατ. ευρώ, αυξημένος κατά 7% περίπουσε σχέση με το 2012, ενισχύοντας περαιτέρω την προσπάθεια ανάκαμψης πουπραγματοποιεί η Εταιρεία τα τελευταία τρία χρόνια.