ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στρατηγική συμμαχία UCB & Pharmathen στα προιόντα αλλεργίας

Με στόχο την προώθηση τωνπροϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα από την Pharmathen, οι δύο επιχειρήσεις, ενώνουν τις δυνάμεις τους για την ελληνική αγορά.
Στρατηγική συμμαχία UCB & Pharmathen στα προιόντα αλλεργίας

Μία νέα στρατηγική συμμαχίαδημιουργείται στην ελληνική φαρμακευτική αγορά, μέσα από την ένωση της Βελγικής εταιρείας UCB με την Ελληνική Pharmathen.

Οι δύο εταιρείες συνενώνονται, με στόχο την προώθηση τωνπροϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα από την Pharmathen

Η συνεργασία των δύοεταιρειών αφορά στα δύο προϊόντα αλλεργίας της UCB, τα οποία κατέχουν ηγετική θέση στη συγκεκριμένηκατηγορία και περιλαμβάνει ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο για την προώθηση των ενλόγω προϊόντων, εξασφαλίζοντας τη βελτιστοποίηση του κύκλου ζωής τους, τη συνέχισητης διαθεσιμότητάς τους στην Ελληνική αγορά, την ενδυνάμωση της Ελληνικήςεπιχειρηματικότητας και τη δυνατότητα διατήρησης θέσεων εργασίας. Στησυνεργασία αυτή η UCB διατηρείτην Άδεια Κατόχου Κυκλοφορίας και τη διανομή των προϊόντων, και η Pharmathen αναλαμβάνει αποκλειστικά τηνπροώθησή τους στην Ελληνικά αγορά.

Η εν λόγω συνεργασίαεντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της παγκόσμιας στρατηγικής της UCB σύμφωνα με την οποία η εταιρείαεπικεντρώνεται με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στην έρευνα και ανάπτυξη νέωνπροϊόντων στους τομείς της Νευρολογίας και της Ανοσολογίας, ενώ παράλληλααξιολογεί και κατά περίπτωση αξιοποιεί τη δυναμική συνεργασιών που μπορούν ναπροσφέρουν στην βελτιστοποίηση της επιχειρηματικότητας και του κύκλου ζωής τωνπροϊόντων της.

ΗPharmathen, μέσω της συνεργασίαςαυτής, ενισχύει ακόμη περισσότερο το χαρτοφυλάκιο των ήδη καινοτόμων προϊόντων τηςκαι διεισδύει περαιτέρω σε θεραπευτικές επιλογές πρώτης γραμμής,μεγιστοποιώντας τα οφέλη των παρεχόμενων προϊόντων και υπηρεσιών της προς τονασθενή. Παράλληλα, ισχυροποιεί τους δεσμούς της με την ιατρική κοινότητα, προσφέρονταςστους επαγγελματίες Υγείας αξιόπιστες θεραπευτικές λύσεις.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της UCB κυρία Ευαγγελία Πατεράκη δήλωσε σχετικά: «Η Pharmathen είναι ένας δυναμικός ελληνικός οργανισμός μετεχνογνωσία και δίκτυο ικανά να υποστηρίξουν την εμπορική παρουσία των πολύεπιτυχημένων προϊόντων αλλεργίας της UCB στην Ελλάδα.Παράλληλα είμαστε ικανοποιημένοι που με τη συνεργασία αυτή συμβάλλουμε θετικάστην Ελληνική επιχειρηματικότητα, ενώ ταυτόχρονα διατηρείται και ενδυναμώνεται ηευκαιρία απασχόλησης σε σημαντικό αριθμό ανθρώπινου δυναμικού. Η διαδικασίαεπιλογής του στρατηγικού συνεργάτη μας βασίστηκε κυρίως στην δυνατότητα διατήρησηςθέσεων εργασίας και διασφάλισης της ομαλούς και απρόσκοπτης μετάβασης στο νέομοντέλο προώθησης των προϊόντων μας, αλλά και την μακροπρόθεσμη διαθεσιμότητααυτών των προϊόντων στους Έλληνες ασθενείς».

Απότην πλευρά του, ο Πρόεδρος της Pharmathen,κ. Βασίλειος Κάτσος δήλωσε: «Στη Pharmathenσυνεχίζουμε την αναπτυξιακή μας πορεία, επενδύοντας - σε εποχές κρίσης - τόσοσε καινοτόμα προϊόντα, όσο και σε δημιουργία νέων θέσεων εργασίας,επιβεβαιώνοντας έμπρακτα ότι είμαστε ένας αξιόπιστος επιχειρηματικός εταίροςστην Ελλάδα και παγκοσμίως. Η UCB μαςεπέλεξε ως συνεργάτες, καθώς συνδυάζουμε τα πλεονεκτήματα που έχει μία ελληνικήκαι ταυτόχρονα μία πολυεθνική εταιρεία: ισχυρά οικονομικά μεγέθη, γνώση τουκλάδου και εδραιωμένη καλή συνεργασία με την ιατρική κοινότητα. Για εμάς,η συνεργασία με τη UCB - μίακαταξιωμένη εταιρεία παγκόσμια, εκτός από το ότι ενισχύει ακόμη περισσότερο τοήδη διευρυμένο portfolio προϊόντων μας, αποτελεί μία ακόμη επένδυση στηνκαθημερινή προσπάθειά μας να αναζητούμε διαρκώς τόσο τις καλύτερες λύσεις πουμπορούμε να προσφέρουμε στους ασθενείς, όσο και αυτές που ενισχύουν τηνανταγωνιστικότητα της εταιρείας μας».