ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ

Στην αγορά των ΗΠΑ η Famar, μέσω εξαγοράς μονάδας της Roche

Πόδι στην αμερικανική αγορά, μέσω της εξαγοράς μονάδας της Roche, βάζει η Famar της οικογένειας Μαρινόπουλου. Συγκεκριμένα, η Famar αποκτά μερίδιο της μονάδας Leganes στην Ισπανία, που ανήκει στην Roche.

Στην αγορά των ΗΠΑ η Famar, μέσω εξαγοράς μονάδας της Roche

Οι δύο εταιρείες, όπως αναφέρει το euro2day, υπέγραψαν παράλληλα μακροπρόθεσμη συμφωνία παραγωγής που θα δίνει τη δυνατότητα στη Famar Leganes να προμηθεύει την Roche μελλοντικά από τη συγκεκριμένη μονάδα με τα προϊόντα που παράγονται αυτή τη στιγμή στο εργοστάσιο.

Η μονάδα Leganes, η οποία είναι πιστοποιημένη από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων (FDA), θα δώσει στη Famar πρόσβαση στην αμερικανική αγορά, ενώ μέχρι τις αρχές του 2017 η Famar εκτιμάται πως θα έχει στο παγκόσμιο δίκτυό της δυο μονάδες εγκεκριμένες από την FDA.

«Η εταιρεία είναι φιλόδοξη και σχεδιάζει μελλοντική ανάπτυξη στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής και στις παραδοσιακές της αγορές», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των δύο ομίλων.

Η Famar, κορυφαία εταιρεία παραγωγής προϊόντων της φαρμακευτικής αγοράς και της αγοράς προϊόντων υγείας και ομορφιάς, κατατάσσεται στην πρώτη πεντάδα του τομέα της. Σήμερα διαθέτει δίκτυο 11 παραγωγικών μονάδων στην Ευρώπη, που προμηθεύουν προϊόντα στις διεθνείς αγορές.

Διαβάστε ακόμη:

Λύση στο μεγάλο όγκο ανοσολογικών εξετάσεων, από την νέα υπομονάδα της Roche