ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το πλαφόν του τρόμου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Το βασικό πακέτο παροχών υγείας που θα εγγυηθεί η κυβέρνηση, θα είναι η ταφόπλακα του δημόσιου συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας.
Το πλαφόν του τρόμου για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ

Το βασικό πακέτο παροχών υγείας που θα εγγυηθεί η κυβέρνηση,θα είναι η ταφόπλακα του δημόσιου συστήματος υγείας και του κράτους πρόνοιας.

Το πλαφόν του τρόμου, το ελάχιστο εγγυημένο,όπως ανακοίνωσε πρόσφατα ο υφυπουργός Υγείας Αντώνης Μπέζας, είναι το κλειδίγια τις επερχόμενες αλλαγέςστον ΕΟΠΥΥ.

Άλλωστε ο ίδιος ο υπουργός Υγείας στην ημέρίδα του ΙατρικούΣυλλόγου Αθηνών αποκάλυψε ότι πρέπει να κόψουν 520 εκατομμύρια ευρώ το 2014 απότην υγεία.

Η μετατροπή του ΕΟΠΥΥ σε αγοραστή υπηρεσιών υγείας και ηλειτουργία του στα πρότυπα των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών, είναι οιβασικές προυποθέσεις για την καθιέρωση του βασικού πακέτου υγείας που θαπαρέχει το κράτος στον πολίτη.

Το ζητούμενο σε αυτή τη φάση και το οποίο επεξεργάζεται τουπουργείο Υγείας πριν τις τελικές ανακοινώσεις, είναι τι θα περιλαμβάνει τοβασικό πακέτο ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και πως η καθιέρωση του θαεπηρεάσει την οικονομική κατάσταση των δημόσιων νοσοκομείων.

Πλαφόν είναι βέβαιο ότι θα τεθεί στις εργαστηριακέςεξετάσεις, τις ημέρες νοσηλείας, τα αναλώσιμα υλικά αλλά και ταεπιδόματα-βοηθήματα που παρέχει ο ΕΟΠΥΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ από τη στιγμή που θα σταματήσει να παρέχει υπηρεσίεςυγείας και θα αγοράζει αυτές τις υπηρεσίες από τα δημόσια νοσοκομεία και τιςιδιωτικές κλινικές, θα θέσει πλαφόν στιςπαροχές υγείας, στο πλαίσιο θεραπευτικών πρωτοκόλλων, όπως χρησιμοποιούνται ήδηαπό τις ιδιωτικές ασφαλιστικέςεταιρείες.

Το βέβαιο πάντως είναι ότι οι ασθενείς με την καθιέρωση τουΕΟΠΥΥ ως αγοραστή που θα διαπραγματεύεται για τη χαμηλότερη τιμή με τιςυπηρεσίες υγείας, τόσο τις δημόσιες όσο και τις ιδιωτικές, θα χάσουν ακόμαπερισσότερα από την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη.

0 0 1 235 1340 nkomninou@gmail.com 11 3 1572 14.0 Normal 0 false false false EN-US JA X-NONE

Το βασικό πακέτο υγείας της κυβέρνησης θα εγγυάται τοminimum των παροχών και οι ασφαλισμένοι θα καλύπτουν οι ίδιοι από την τσέπητους ή οι ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες τις υπόλοιπες παροχές.


Διαβάστε επίσης

Ελάχιστο εγγυημένο επίπεδο παροχών, μελετά το υπ. Υγείας!