ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μαθήματα οικονομικών της υγείας στους διοικητές νοσοκομείων

Συνεχίζονται τα μαθήματα οικονομικών της υγείας και διαχείρισης νοσοκομείων, στους διοικητές των νοσοκομείων, στο αμφιθέατρο του ΕΚΕΠΥ.
Μαθήματα οικονομικών της υγείας στους διοικητές νοσοκομείων

Συνεχίζονται τα μαθήματα οικονομικών της υγείας καιδιαχείρισης νοσοκομείων, στους διοικητές των νοσοκομείων, στο αμφιθέατρο τουΕΚΕΠΥ.


Ανα ομάδες οι διοικητές των νοσοκομείων παρακολουθούν τατριήμερα σεμινάρια που οργανώνει το υπουργείο Υγείας και το ΕΚΕΠΥ. Διδάσκοντεςείναι ανώτερα στελέχη του υπουργείου Υγείας, οικονομολόγοι, ποινικολόγοι, αλλάκαι πρόεδροι Οργανισμών αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας (ΕΟΠΥΥ, ΚΕΕΛΠΝΟ,κ.λπ.).


Και αν αναρωτηθεί κανείς γιατί εκπαιδεύονται οι διοικητέςτων νοσοκομείων που έχουν επιλεγεί από την κυβέρνηση για να διοικήσουν τανοσοκομεία, ο λόγος είναι ότι πολλοί από τους νέους διοικητές των νοσοκομείων,δεν σχετίζονται επαγγελματικά με το χώρο της Υγείας, αφού αρκετοί είναιδικηγόροι, πολιτικοί μηχανικοί, πρώην στρατιωτικοί, μαθηματικοί, ή γιατροί, πουχρειάζεται να εκπαιδευτούν σε θέματα διοίκησης, οικονομικών της υγείας,διαχείρισης κρίσεων, κ.λπ.