ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: ο Μπέζας κλέβει την δόξα του Άδωνι

Τηνάμεση  συγκρότηση Πανυγιεινομικού Κινήματοςμαζί με όλους τους πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές τόσοστην υγεία, την εργασία όσο και στην ίδια τη ζωή τους, προτείνει η ΠΟΕΔΗΝ (ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.
ΠΟΕΔΗΝ: ο Μπέζας κλέβει την δόξα του Άδωνι

Τηνάμεση συγκρότηση Πανυγιεινομικού Κινήματοςμαζί με όλους τους πολίτες που πλήττονται από τις μνημονιακές πολιτικές τόσοστην υγεία, την εργασία όσο και στην ίδια τη ζωή τους, προτείνει η ΠΟΕΔΗΝ (ηΠανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

ΗΠΟΕΔΗΝ προτείνει, να βάλουμε τέλος σε αυτές τις επιλογές μπλοκάροντας μια καικαλή τις ιδιωτικοποιήσεις στα Νοσοκομεία, τις επερχόμενες απολύσεις και τηνπλήρη διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας.

Εξάλλου, σχολιάζοντας τις δηλώσειςτου υφυπουργού Υγείας κ. Αντώνη Μπέζα κατά την επίσκεψή του το Σάββατο στονοσοκομείο της Πρέβεζας, η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Τηνδόξα του Άδωνι Γεωργιάδη στην πιστή εφαρμογή των μνημονιακών μέτρων στηνΥγεία, που έχουν στόχο την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών το οποίο οδηγείσε διαθεσιμότητες και απολύσεις υγειονομικούς, επιχειρεί να κλέψει ο ΥφυπουργόςΥγείας κ. Μπέζας.

Μετάτην επίσκεψη στο Νοσοκομείο της πόλης, όπου εργαζόμενοι του επιφύλαξαν «θερμήυποδοχή», εξήγγειλε την πρόθεση της Κυβέρνησης να προχωρήσει στηνιδιωτικοποίηση όλων των Βοηθητικών και Διοικητικών Υπηρεσιών των Νοσοκομείων σεσχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Συγκεκριμένασε ερώτηση δημοσιογράφου αν το Υπουργείο προτίθεται να προχωρήσει στηνιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και εστίασης, ανέφερε ότι ήδη αυτόσυμβαίνει και μάλιστα τόνισε ότι αποτελεί πρακτική σε όλη την Ευρώπη. Δήλωσεότι η επιλογή είναι απολύτως φυσιολογική γιατί προσφέρει ευελιξία και βοηθάειτα Νοσοκομεία να προσανατολιστούν στον κύριο ρόλο τους που είναι η παροχήυπηρεσιών υγείας.Επιπρόσθετα σε άλλη ερώτηση αν σκοπεύει ηκυβέρνηση να προχωρήσει σε ιδιωτικοποίηση των Τμημάτων Πληροφορικής και άλλωντμημάτων των Νοσοκομείων ο κ. Μπέζας δήλωσε ότι στα Νοσοκομεία «Δημόσιες θαμείνουν μόνο οι υπηρεσίες που σχετίζονται με την πρόληψη και παροχή υπηρεσιώνυγείας. Οι δηλώσεις αυτές του κ. Μπέζα επιβεβαιώνουνπλήρως τις εκτιμήσεις μας ότι η κυβέρνηση των Μνημονίων έχει αποφασίσει ναπαραχωρήσει σε ιδιώτες όχι μόνο τις υπηρεσίες που ήδη σήμερα έχουν περάσειολόκληρες η μερικώς σε ιδιωτικά χέρια (π.χ. καθαριότητα, φύλαξη), αλλά τοσύνολο των βοηθητικών, διοικητικών, τεχνικών και υποστηρικτικών υπηρεσιών». Ανπεράσει αυτή η βάρβαρη επιλογή της συγκυβέρνησης, καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ, χιλιάδεςεργαζόμενοι στα Νοσοκομεία θα βρεθούν στον «αέρα» και θα τεθούν σεδιαθεσιμότητες, απολύσεις. Είναιπροφανές ότι λόγω των κινητοποιήσεων αλλά και των διπλών εκλογών μπορεί ναυπάρχει προς το παρόν «φρένο» στη κυβέρνηση, θα επανέλθει όμως αμέσως μετά μεμεγαλύτερη ένταση.