ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Τροπολογία για το Ερρ.Ντυνάν στο ν/σ για την πρωτοβάθμια

Παράταση της προστασίας του νοσοκομείου 'Ερρίκος Ντυνάν' από τους πιστωτές του έως το τέλος Ιουνίου, δίνει το υπουργείο Υγείας, με τροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), ο κ. Α. Γεωργιάδης.
Τροπολογία για το Ερρ.Ντυνάν στο ν/σ για την πρωτοβάθμια

Παράταση της προστασίας του νοσοκομείου 'Ερρίκος Ντυνάν' απότους πιστωτές του έως το τέλος Ιουνίου, δίνει το υπουργείο Υγείας, μετροπολογία που κατέθεσε τη Δευτέρα στο νομοσχέδιο για το Πρωτοβάθμιο ΕθνικόΔίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ), ο κ. Α. Γεωργιάδης.

Με την τροπολογία επεκτείνει χρονικά την προστασία τουΚοινοφελούς Ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν από κατασχέσεις πιστωτών στα ακίνητά του,καθώς και στα ιατρικά μηχανήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς και απαιτήσεις απότρίτους.

Η παράταση δίνεται μέχρι τις 30 Ιουνίου προκειμένου ναοριστικοποιηθεί ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ομαλή οικονομική αναδιάρθρωσητου νοσοκομείου.

Με την τροπολογία επεκτείνεται και η δυνατότητα λήψηςασφαλιστικής ενημερότητας, η οποία είναι εκ του νόμου απαραίτητη για τηνείσπραξη χρημάτων από τον ΕΟΠΥΥ και για την εκταμίευση δανείου από την τράπεζαγια τη συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου.

Στην εισηγητική έκθεση της τροπολογίας αναφέρεται ότι τοδιοικητικό συμβούλιο πρέπει να έχει τη διασφάλιση ότι δεν θα τού αποδοθεί καμίααπολύτως ευθύνη και ενοχή για τις πράξεις και τις παραλείψεις των προκατόχωνδιοικήσεων.