ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ

Αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει σε ανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για την επιβολή του εισιτηρίου 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και ζητά συνάντηση με τον υπουργό «προκειμένου να επαναξεταστεί».

 

Αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για το εισιτήριο των 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ

Αιφνιδιαστική και βεβιασμένη χαρακτηρίζει σεανακοίνωσή του το ΠΑΣΟΚ την ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη γιατην επιβολή του εισιτηρίου 5 ευρώ στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου ΕθνικούΔικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ) και ζητά συνάντηση με τον υπουργό «προκειμένου ναεπαναξεταστεί».

Όπως υποστηρίζει, η ανακοίνωση αυτή τουυπουργού Υγείας «δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «δεν είναι δυνατόν ναπληρώνει 5 ευρώ ο ασθενής που προσέρχεται για τη συνταγογράφησή του στονγιατρό, ούτε βεβαίως να επιβαρύνονται οι χρονίως πάσχοντες, τα επείγονταπεριστατικά, οι ανασφάλιστοι, οι μακροχρόνια άνεργοι».

Με δεδομένο μάλιστα, ότι το νέο σύστημαχρειάζεται χρόνο για να λειτουργήσει και να πάρει την τελική του μορφή, όπωςπροβλέπεται στον πρόσφατο νόμο που ψήφισε η Βουλή, «τέτοιες ανακοινώσεις καιμέτρα μόνο αρνητικό κλίμα δημιουργούν και αποδυναμώνουν την προσπάθεια για έναποιοτικό σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας» σχολιάζει χαρακτηριστικά.

Το ΠΑΣΟΚ αναγγέλλει συνάντηση με τον ΥπουργόΥγείας, «προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω θέματα».

Διαβάστε επίσης

Ταρίφα 5 ευρώ για την επίσκεψη στο ΠΕΔΥ