ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Χάνουν τα προγράμματα ειδικότητας οι νοσηλευτές της διαθεσιμότητας

Άλλο ένα πλήγμα δέχονται οι νοσηλευτές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Με απόφαση της γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας Χριστίνας Παπανικολάου
Χάνουν τα προγράμματα ειδικότητας οι νοσηλευτές της διαθεσιμότητας

Άλλο ένα πλήγμα δέχονται οι νοσηλευτές που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα. Με απόφαση της γεν. γραμματέα του υπουργείου Υγείας Χριστίνας Παπανικολάου, νοσηλευτές και νοσηλεύτριες καθώς και επισκέπτες υγείας που παρακολουθούν προγράμματα Νοσηλευτικών Ειδικοτήτων έτους 2013–2014 και έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από 18 Φεβρουαρίου 2014, δεν μπορούν να συνεχίσουν την παρακολούθηση των εν λόγω προγραμμάτων και να συμμετάσχουν στις τελικές εξετάσεις του ερχόμενου Οκτώβριου για την απόκτηση τίτλων ειδικότητας.


Οι εργαζόμενοι της διαθεσιμότητας χάνουν αυτό το δικαίωμα, δεδομένου ότι έχει συμπληρωθεί το πρώτο τρίμηνο των εν λόγω προγραμμάτων (Οκτώβριος – Ιανουάριος) και απαιτούνται άλλα τρία τρίμηνα για την ολοκλήρωσή τους.


Σύμφωνα με τη νομοθεσία, απώλεια μαθημάτων ενός μηνός (χρονικό διάστημα διαθεσιμότητας), για όσους μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε νέο φορέα, καθιστά τη φοίτηση ελλιπή και δεν παρέχει δικαίωμα συμμετοχής στις τελικές εξετάσεις.


Οι νοσηλευτές και οι επισκέπτες υγείας που χάνουν τα προγράμματα ειδικότητας μπορούν εφόσον μεταταχθούν ή μεταφερθούν σε νέο φορέα, να συνεχίσουν το πρόγραμμα, τον αμέσως επόμενο χρόνο μετά από γνώμη του ΕΣΑΝ.