ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο ΙΣΑ στηρίζει τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών του Γενικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης συμπαραστέκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.
Ο ΙΣΑ στηρίζει τους γιατρούς του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Στις κινητοποιήσεις των ειδικευόμενων και ειδικών ιατρών του Γενικού νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης συμπαραστέκεται ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Καταδικάζουμε την εγκληματική αδιαφορία του υπουργείου Υγείας που έχει αφήσει απλήρωτο το ιατρικό προσωπικό, για εφημερίες που έγιναν το 2012, τονίζει ο ΙΣΑ. Να σημειωθεί ωστόσο, όπως έγινε γνωστό την Δευτέρα, ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Πελ. Καλλίρης σε επικοινωνία που είχε με την ΟΕΝΓΕ, έκανε σαφές, ότι για το ζήτημα των εφημεριών των γιατρών του Γ.Ν. Πεντέλης θα εκταμιευθεί το ποσό των 8 εκατ. ευρώ.

Οι γιατροί ξεκίνησαν από την Δευτέρα 17 Μαρτίου τις κινητοποιήσεις τους και δεν πραγματοποιούν εφημερίες, καθώς παραμένουν απλήρωτοι για 22 μήνες. Αναφέρουν δε ότι θα συνεχίσουν την τακτική αυτή, έως ότου υπάρξει κάποια επίσημη δήλωση από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Ο ΙΣΑ αναφέρει ακόμη τα εξής:

«Το ΓΝ Παίδων Πεντέλης είναι ένα σύγχρονο «περιφερειακό» παιδιατρικό Νοσοκομείο, το οποίο έχει κεντρική θέση στο Βορειοανατολικό υγειονομικό μπλοκ. Λόγω της γεωγραφικής του θέσης καλύπτει τις ανάγκες μεγάλου πληθυσμού των βορειανατολικών προαστίων του Νομού Αττικής.Ενώ θα έπρεπε να αποτελεί προτεραιότητα η στήριξη και η ανάπτυξη του νοσοκομείου, το υπουργείο Υγείας αντιμετωπίζει με απαξίωση τους λειτουργούς της υγείας οδηγώντας τους σε οικονομική εξαθλίωση».Ο ΙΣΑ ΑΠΑΙΤΕΙ: Α) την άμεση εξασφάλιση των απαιτούμενων κονδυλίων για την ασφαλή εκτέλεση του προγράμματος εφημεριών για το έτος 2014 και την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου, Β) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων εφημεριών για τον μήνα Δεκέμβριο του 2013,Γ) την άμεση καταβολή των παράνομων περικοπών του Μαΐου και Αυγούστου του 2013, Δ) την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων υπερβάσεων για τους έξι τελευταίους μήνες του έτους 2012 και ολόκληρου του 2013.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, θα σταθεί αρωγός και στη δικαστική διεκδίκηση των δεδουλευμένων των ως άνω ιατρών μελών του, διότι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και μήνες και καλούνται να ανταπεξέλθουν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.