ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ποιες είναι οι αμοιβές των Ελλήνων γιατρών που δουλεύουν στη Γερμανία

Οι  Έλληνες γιατροί,μόνο στη Β. Ρηνανία, έφτασαν τους 1.100! Αυξάνεται συνεχώς το κύμα της μετανάστευσης Ελλήνων

Ποιες είναι οι αμοιβές των Ελλήνων γιατρών που δουλεύουν στη Γερμανία

Οι Έλληνες γιατροί,μόνο στη Β. Ρηνανία, έφτασαν τους 1.100!

Αυξάνεται συνεχώς το κύμα της μετανάστευσης Ελλήνων γιατρώνστη Γερμανία και ειδικά στο κρατίδιο της Β. Ρηνανίας.

Ο αριθμός των Ελλήνων γιατρών στο ομόσπονδο κρατίδιο τηςΓερμανίας ήταν 965 τον Νοέμβριο του 2012 , ενώ σήμερα είναι 1.100, όπωςτονίστηκε στη δεύτερη συνάντηση που οργανώθηκε στη Θεσσαλονίκη για τηνενημέρωση των Ελλήνων γιατρών για τις ευκαιρίες που υπάρχουν για εργασία στηΓερμανία.

Οι μεικτές αποδοχές ενός ειδικευόμενου γιατρού τον πρώτοχρόνοα είναι 4.000 ευρώ, τον δεύτερο χρόνο αυξάνονται σε 4.250 ευρώ και μέσα σε6 χρόνια φτάνουν τα 5.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι στις αποδοχές αυτές δεν περιλαμβάνονταιεπιδόματα και αμοιβές για εφημερίες.

Σημειώνεται ότι ο μισθός των ειδικευόμενων γιατρών του ΕΣΥείναι περίπου στα 1000 ευρώ κατά μέσο όρο και η εφημερία πληρώνεται με 1,80ευρώ! Οι καθαρές αποδοχές ενός Δειυθυντή του ΕΣΥ είναι από 1300-1400 ευρώ

Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της ΒόρειαςΡηνανίας – Βεστφαλίας Ράινερ Γκόρντι, βασική προυπόθεση για να απασχοληθεί έναςγιατρός στη Γερμανία , εκτός φυσικά από το πτυχία της ιατρικής είναι η γνώσητης γερμναικής γλώσας σε επίπεδο Β2, που αποκτάται ύστερα από 700-800 ώρεςδιδασκαλίας και η επιτυχία σε εξετάσεις ιατρικής ορολογίας.