ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας της Κορίνθου από τον Άδωνι

Δύο Μονάδες Ψυχικής Υγείας και ένα Κέντρο Αποκατάστασης στην Κορινθία επισκέφθηκε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Ειδικότερα επισκέφθηκε το Οικοτροφείο «Γαλήνη Β΄» στο Ζευγολατιό Κορινθίας, το Οικοτροφείο «Ευαγγελισμός» στα Αθίκια Κορινθίας και το Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης στο Λουτράκι, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια Ψυχικής Υγείας του Υπουργείου Υγείας, κυρία Φωτεινή Κουλούρη.

Επίσκεψη σε Μονάδες Ψυχικής Υγείας της Κορίνθου από τον Άδωνι

Μετά την επίσκεψή του ο κ. Γεωργιάδης προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Επισκεφθήκαμε, μαζί με την κυρία Κουλούρη, το Οικοτροφείο Γαλήνη στο Ζευγολατιό, το Οικοτροφείο Ευαγγελισμός στα Αθίκια και το Κέντρο Μεσογειακής Αποκατάστασης στο Λουτράκι για να διαπιστώσουμε τις παρεχόμενες υπηρεσίες και την ποιότητα αυτών. Πρέπει να πω ότι είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Οι μονάδες που επισκεφθήκαμε είναι πολύ υψηλής ποιότητας και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πιάνουν τόπο, και αυτό μας έδωσε πολύ μεγάλη χαρά. Και ήρθαμε τώρα εδώ στο Μεσογειακό Κέντρο Αποκατάστασης του κ. Στριμενόπουλου, τον οποίο θέλω να συγχαρώ. Εν μέσω κρίσης, μια γιγαντιαία επιχείρηση έγινε στην Κορινθία, η οποία δεν θα στηρίζεται μόνο στα χρήματα του ΕΟΠΥΥ αλλά αντιθέτως θα φέρει και ανθρώπους από το εξωτερικό. Θα αποτελέσει, ίσως, αυτό που ονειρευόμαστε για το μέλλον του τόπου, την αξιοποίηση κε Στριμενόπουλε των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδος: να είναι κάποιος σε ένα τέτοιο όμορφο χώρο, να γίνεται καλά, να παρέχονται τόσο υψηλού επιπέδου υπηρεσίες – γιατί αυτό είναι το νόημα, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες- και έτσι να αναδείξουμε τη χώρα μας στην καινούργια εποχή, σε μία πρωτοπορία. Θέλω να σας συγχαρώ πραγματικά. Είναι καταπληκτικό το κέντρο που φτιάξατε. Είναι ένα από τα καλύτερα στη χώρα αν όχι, το καλύτερο».

Από την πλευρά του ο κ. Στριμενόπουλος ανέφερε μεταξύ άλλων: «Και εμάς ο σκοπός μας αυτός είναι. Όχι μόνο ότι φτιάξαμε κάτι όμορφο αλλά θέλουμε, από δω και πέρα, να παρέχουμε υψηλού επιπέδου υπηρεσίες και ειδικά, να προσελκύσουμε ιατρικό τουρισμό που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη όλοι μας».