ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατρός–μαϊμού ήταν Δ/ντής στο Περιφερ. Ιατρείο Σκύρου και κυκλοφορύσε με Ferrari

Γιατρός με πλαστό πτυχίο Ιατρικής ήταν επί 13 χρόνια Διευθυντής Γενικής Ιατρικής στο Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Σκύρου.

Γιατρός–μαϊμού ήταν Δ/ντής στο Περιφερ. Ιατρείο Σκύρου και κυκλοφορύσε με Ferrari

Οι τίτλοι σπουδών του από το Πανεπιστήμιο Ρώμης «La Sapienza» ήταν πλαστοί και μετά από καταγγελία, διερευνήθηκε η υπόθεση. Στις 15 Μαΐου, με εντολή του γενικού γραμματέα του υπουργείου Υγείας ανακλήθηκε ο διορισμός του.

Σύμφωνα με το Capital, η απόφαση του διορισμού του γιατρού - μαϊμού στη συγκεκριμένη θέση δημοσιεύτηκε στις 17 Ιανουαρίου 2000, έχοντας λάβει την έγκριση της τότε γενικής γραμματέας. Αρκούσε η αναγνώριση του τίτλου σπουδών από το ΔΙΚΑΤΣΑ και οι επικυρωμένες μεταφράσεις των πιστοποιητικών από την αστυνομία.

Στα 13 χρόνια που ήταν στη Σκύρο ως γιατρός, κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται έπειτα από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας.

Μετά από έλεγχο του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.

Ο «γιατρός» είχε τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες, σύμφωνα με το δημοσίευμα ενώ έχει εξαφανιστεί από το νησί παρά το γεγονός πως εκκρεμεί σε βάρος του ποινική δίωξη.

Δείτε εδώ την απόφαση του υπουργείου Υγείας