ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι φιλίες του Άδωνι, τα νεύρα του Μάκη, η Ζέττα και ο Δαραβίγκας. Στα παρασκήνια μιας παρέας.

Άνω κάτω έγιναν στο υπουργείο Υγείας, μετά το σάλο που δημιουργήθηκε από την αποκάλυψη ότι ο φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, ο κ. Γιάννης Δαραβίγκας, είναι αναπληρωτής του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του ΟΚΑΝΑ.

Οι φιλίες του Άδωνι, τα νεύρα του Μάκη, η Ζέττα και ο Δαραβίγκας. Στα  παρασκήνια μιας παρέας.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε για την υπουργική απόφαση που φέρει την υπογραφή του Αδωνι Γεωργιάδη για το νέο δ.σ. του ΟΚΑΝΑ στην οποία ο Γιάννης Δαραβίγκας, γινόταν αναπληρωτής προέδρου και έδωσε εντολή να λυθεί αμέσως το θέμα.

Η εντολή αυτή έφερε σε δύσκολη θέση το νέο υπουργό Υγείας Μάκη Βορίδη, καθώς με την πρώτη επίσημη ανακοίνωση που θα έκανε ως υπουργός, θα «άδειαζε» τον φίλο και προκάτοχό του Άδωνι και θα ανακαλούσε τον διορισμό του παλιού συναγωνιστή του στο ΛΑΟΣ, τον κ. Γ. Δαραβίγκα από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου.

Ο Γιάννης Δαραβίγκας, είναι περισσότερο γνωστός για τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις δίπλα στο δημοσιογράφο Στέφανο Χίο - οι τσακωμοί των οποίων έχουν γίνει αντικείμενο σάτυρας - παρά ως πρόεδρος της μη κυβερνητικής οργάνωσης «Πανελλήνιος Αντιναρκωτικός Αγώνας».

Το ζήτημα που προέκυψε το απόγευμα της Τετάρτης, ήταν ποιός τελικά διόρισε σε αυτή τη νευραλγική θέση τον κ. Γ. Δαραβίγκα.

Ο Άδωνις που είχε ως υπουργός την τελική υπογραφή για τα διοικητικά συμβούλια των ΝΠΙΔ αρμοδιότητας του υπουργείου Υγείας ή η Ζέττα Μακρή, στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκε ο Οργανισμός κατά των Ναρκωτικών και έκανε τις ανάλογες εισηγήσεις, όπως άλλωστε προβλέπεται από το θεσμικό ρόλο του υφυπουργού;

Και οι δύο αρνούνται να ρίξουν ο ένας στον άλλο την ευθύνη, αλλά το tweet του Άδωνι το βράδυ της Δευτέρας ήταν αρκετό για να αντιληφθεί κανείς ότι η χθεσινή «ζημιά» ήταν της πρώην υφυπουργού Υγείας και ότι εκείνος αναλαμβάνει την ευθύνη:
«Παρακαλώ πολύ ο Άδωνις δεν καρφώνει ποτέ την Ζέττα, ούτε και κανέναν άλλον. Για κάθε θέμα που έχει τη δική μου υπογραφή έχω εγώ την ευθύνη».

Η ίδια πάντως η κα. Μακρή, έλεγε την Τετάρτη ότι εκείνη δεν είχε και πολλά περιθώρια να προτείνει πρόσωπα και επικαλέστηκε το γεγονός ότι στην πρώτη ρήξη που είχε με την τ. Πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ κα. Μ. Μαλλιώρη, δεν εισακούστηκε η εισηγησή της για άμεση αποπομπή της κας. Μαλλιώρη.

Από την πλευρά του ο Γ. Δαραβίγκας μίλησε για πόλεμο λάσπης εναντίον του από τα κυκλώματα...

hqdefault
10463020 655520927870400 4359592441741812576 n

Διαβάστε επίσης

Αδειάζει τον Άδωνι ο Βορίδης και διώχνει τον Δαραβίγκα από τον ΟΚΑΝΑ

Ο Άδωνις έκανε τον Δαραβίγκα αναπληρωτή πρόεδρο του ΟΚΑΝΑ!