ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βορίδης: Έρχονται προσλήψεις στην υγεία - κανένας αιφνιδιασμός στο προσωπικό

Προσλήψεις εργαζομένων στα νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας οι οποίες αναμένεται να αγγίξουν τα 2.800 άτομα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Μάκης Βορίδης σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της ΠΟΕΔΗΝ την Πέμπτη. Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων, ενημέρωσαν τον υπουργό για τη λειτουργία και τα προβλήματα του ΕΣΥ.

Βορίδης: Έρχονται προσλήψεις στην υγεία - κανένας αιφνιδιασμός στο προσωπικό

Η συνάντηση- η οποία πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα- είχε και προσωπικό χρώμα, καθώς ο κ. Βορίδης σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, δήλωσε στους εργαζομένους στα Δημόσια νοσκομεία, ότι η μητέρα του απεβίωσε σε δημόσιο νοσηλευτήριο, και για τον λόγο αυτό, δεν πρόκειται να αιφνιδιάσει το προσωπικό, γιατρούς και εργαζομένους.

Επίσης, ο υπουργός Υγείας τόνισε για ακόμη μία φορά ότι θα ζητήσει να αυξηθούν οι δαπάνες στην υγεία στον κρατικό προϋπολογισμό του 2015 μέσα από μία εσωτερική αναδιανομή των υπουργείων, κάτι που δήλωσε πρώτη φορά την Δευτέρα σε τηλεοπτική εκπομπή του Αντ1.

Σημείωσε ακόμη, ότι ο νόμος για την αξιολόγηση των εργαζομένων του ΕΣΥ, δεν προβλέπει ούτε οδηγεί σε απολύσεις, αλλά μόνον σε βελτίωση της υφισταμένης κατάστασης.

Με τις παραπάνω δηλώσεις, γίνεται σαφές, ότι ο νέος υπουργός Υγείας ακολουθεί σταδιακά μία άλλη τακτική από αυτήν του προκατόχου του κ. Άδωνι Γεωργιάδη, η οποία είναι πολύ πιο ισορροπημένη και ήπιων τόνων και γίνεται ξεκάθαρο, ότι από τις μέχρι σήμερα συναντήσεις του, δεν θέλει να ανοίξει κανένα μέτωπο με υγειονομικούς φορείς.

26-6-2014 Συνάντηση με Προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ-1

Διαβάστε ακόμη:

Βορίδης: Να αυξηθούν οι δαπάνες για την υγεία & το φάρμακο μέσα από εσωτερική αναδιανομή