ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Δεν βγαίνουν οι άδειες στο Παν/κό Ηρακλείου και ενώνουν κλινικές

Ασφυκτικές είναι οι συνθήκες εργασίας στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου καθώς οι εργαζόμενοι έχουν να πάρουν εκατοντάδες ρεπό και χρωστούμενες άδειες ακόμα και από το 2012!

Δεν βγαίνουν οι άδειες στο Παν/κό Ηρακλείου και ενώνουν κλινικές

Οι ελλείψεις προσωπικού σε γιατρούς και νοσηλευτές δημιουργούν τεράστιο πρόβλημα στο Νοσοκομείου Ηρακλείου και η διοίκηση αποφάσισε να συγχωνεύσει κλινικές προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορέσουν να πάρουν κάποιες μέρες άδειας.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Θέμης Φραγκιαδάκης μιλώντας στο cretalive, τόνισε ότι η ΔΥΠΕ και η Διοίκηση του ΠΑΓΝΗ, σχεδιάζουν τη συγχώνευση της Νεφρολογικής και της Παθολογικής Κλινικής , αλλά και των δύο Παιδιατρικών Κλινικών σε ΠΑΓΝΗ και Βενιζέλειο.

Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι είναι αγανακτισμένοι με αφορμή τη λήξη της προθεσμίας (στις 30 Ιουνίου) για την ανακοίνωση του επιμερισμού των ποσοστώσεων αξιολόγησης του προσωπικού που σύμφωνα με τους εργαζόμενους με βάση το 15% που θα πρέπει να αξιολογηθεί ως ανεπαρκές, ανοίγει ο δρόμος για διαθεσιμότητα και στο βάθος απολύσεις.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν γενική συνέλευση για το θέμα ενώ συναντήθηκαν και με το διοικητή Νίκο Χαριτάκη, ο οποίος τους διαβεβαίωσε πως η διαδικασία δεν θα προχωρήσει και δεν θα στείλει τις σχετικές καταστάσεις.