ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μετακινήσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ στα νησιά για δουλειά και... διακοπές

Για 5η συνεχή χρονιά, διασώστες του ΕΚΑΒ «ανταλάσσουν» την άδειά τους, τους καλοκαιρινούς μήνες, για να στελεχώσουν τις μονάδες του ΕΚΑΒ, των νοσοκομείων ή των Κέντρων Υγείας σε τουριστικά μέρη, συνδυάζοντας δουλειά και διακοπές.

Μετακινήσεις εργαζομένων του ΕΚΑΒ στα νησιά για δουλειά και... διακοπές

Περίπου 200 διασώστες παίρνουν μέρος φέτος στον πρόγραμμα αυτό που εφαρμόζεται στο ΕΚΑΒ εδώ και 5 χρόνια. Οι διασώστες θα εργαστούν σε ησιά και άλλες τουρστικές περιοχές, έχοντας ήδη εξασφαλισμένη τη δωρεάν διαμονή τους, αλλά και αυξημένες αποδοχές.

Οι 200 διασώστε δεν χάνουν την ετήσια άδειά τους, απλά θα κάνουν χρήση της άδειάς τους σε άλλες χρονικές περιόδους, εκτός καλοκαιριού.

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από την 1η Ιουνίου και θα διαρκέσει έως το τέλος Σεπτμεβρίου και γίνεται σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, η οποία αναλαμβάνει τη δωρεάν διαμονή των εργαζομένων του ΕΚΑΒ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΕΚΑΒ πραγματοποιεί πάνω από 7 διακομιδές ασθενών από νησιά σε καθημερινή βάση. Τον Ιούνιο πραγματοποιήθηκαν 221 διακομιδές από νησιά του Αιγαίου προς Αθήνα, Ηράκλειο και Θεσσαλονίκη κατά κύριο λόγο, αριθμός αισθητά αυξημένος σε σχέση με τον Ιούνιο 2013 όπου έγιναν 202 διακομιδές.