ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

"Κοινό μυστικό" το φακελάκι στον Ευαγγελισμό

Κατόπιν εορτής αποκαλύπτουν οι συνάδελφοι του γιατρού, που πιάστηκε να διαπραγματεύεται "φακελάκι" από ασθενή του, τα όσα λίγο-πολύ γνώριζαν όλοι μέσα στο νοσοκομείο για τη δράση του, αλλά δίσταζαν να μιλήσουν ανοιχτά.

"Κοινό μυστικό" το φακελάκι στον Ευαγγελισμό

Το θέμα επαναφέρει στην επικαιρότητα με σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα "Το Βήμα", με δηλώσεις εργαζομένων στον "Ευαγγελισμό", οι οποίοι όπως προκύπτει από τα λεγόμενά τους ήξεραν, αλλά δεν μίλαγαν, επειδή φοβόντουσαν ότι "θα τους κυνηγούσαν" και πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος γιατρός, Αντώνης Τσούκας, "μπορεί να τους έκανε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση".

Ένας νοσηλευτής δηλώνει ότι δεν του έστελναν ποτέ περιστατικά, παρά μόνο όταν, λόγω εφημερίας "δεν μπορούσαν να κάνουν αλλιώς".

Πολλοί εργαζόμενοι στον "Ευαγγελισμό" χαρακτηρίζουν τον Α. Τσούκα ως "ιδιόρρυθμο" και "περίεργο", ενώ αναφέρουν ότι ήταν ιδιαίτερα "δαπανηρός" καθώς "έκανε τη μεγαλύτερη κατανάλωση υλικών, περισσότερο από τους άλλους και συγκεκριμένα σε ηλεκτρόδια", ενώ "του είχαν γίνει και σχετικές συστάσεις και από την διοίκηση του νοσοκομείου".

Προσθέτουν, ωστόσο, το παράπονό τους για την γενίκευση που πήρε μέσω των ΜΜΕ η στάση του συγκεκριμένου γιατρού ως προς τη γενικότερη επαγγελματική συμπεριφορά των ανθρώπων του Ευαγγελισμού.

Όπως υπογραμμίζει ο Ηλίας Σιώρας, διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής και πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του "Ευαγγελισμού", "δεν εκβιάζουν όλοι" τους ασθενείς τους και δεν δέχονται χρήματα για να επιτελέσουν το καθήκον τους.

Παραδέχεται, ωστόσο, ότι "το φακελάκι υπήρχε και υπάρχει επειδή ο κόσμος δεν έχει εμπιστοσύνη στο ΕΣΥ, στην Εφορία και γενικότερα στο κράτος".

Διαβάστε επίσης:

ΕΔΕ στον Ευαγγελισμό για το θάνατο του ασθενούς που κατήγγειλε τον καρδιοχειρουργό

«Ο γιατρός που μου ζήτησε φακελάκι ήταν ένας κοινός εκβιαστής» (βιντεο)

Συγχαρητήρια Βορίδη στον ασθενή που κατήγγειλε τον γιατρό του Ευαγγελισμού που ζήτησε φακελάκι

Πώς «πιάστηκε» ο γιατρός του Ευαγγελισμού, ποιος βουλευτής τον είχε καταγγείλει και τι θα κάνει το υπ. Υγείας