ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έκτακτες επιχορηγήσεις των νοσοκομείων για τα ληξιπρόθεσμα

Με απόφαση του υπουργού Οικονομικών θα καθορίζονται όλες οι λεπτομέρειες για την έκτακτη επιχορήγηση των νοσοκομείων και του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να εξοφλήσουν τα ληξιπρόθεσμα χρέη τους των ετών 2012 και 2013.

Έκτακτες επιχορηγήσεις των νοσοκομείων για τα ληξιπρόθεσμα

Η επιχορήγηση φορέων κυρίως του κλάδου υγείας και πρόνοιας, όπως νοσοκομεία, νομικά πρόσωπα και οργανισμοί κοινωνικής ασφάλισης, αλλά και των λοιπών φορέων της Γενικής Κυβέρνησης, προβλέπεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στη Βουλή.

Στόχος της επιχορήγησης είναι η κάλυψη δαπανών, προκειμένου να αποπληρώσουν άμεσα ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους σε ιδιώτες, που δημιουργήθηκαν τα έτη 2012 και 2013.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται και στην αιτιολογική έκθεση, θα καλυφθούν υποχρεώσεις των φορέων, που δημιουργήθηκαν είτε λόγω αδυναμίας άλλων φορέων της Γενικής Κυβέρνησης να τους μεταβιβάσουν πόρους, είτε λόγω χρόνιων δομικών αδυναμιών.

Ωστόσο, ο Υπουργός Οικονομικών θα καθορίζει τους όρους και τη διαδικασία χρηματοδότησης, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Με το πολυνομοσχέδιο, απαλλάσσονται από το τέλος επιτηδεύματος για το οικονομικό έτος 2013 (φετινές φορολογικές δηλώσεις), οι ελεύθεροι επαγγελματίες με αναπηρία άνω του 80%.

Το νομοσχέδιο, το οποίο συνδέεται άμεσα με την εκταμίευση της δόσης Ιουλίου, ύψους 1 δισ. ευρώ, θα τεθεί σε ψήφιση την επόμενη εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης

«Διαύγεια» και για τους φαρμακοποιούς