ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΧΕΠΑ: Επένδυση 26 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για δημιουργία 6 νέων χειρουργείων

Αναβαθμίζεται σημαντικά το ΑΧΕΠΑ το οποίο μέχρι το 2017 αναμένεται να αποκτήσει έξι χειρουργεία σε νέα πτέρυγα, ενώ θα αναβαθμιστούν και οι ήδη υπάρχουσες χειρουργικές αίθουσες.

ΑΧΕΠΑ: Επένδυση 26 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για δημιουργία 6 νέων χειρουργείων

Αυτό προβλέπεται στην σύμβαση προϋπολογισμού 26 εκατ. ευρώ που υπεγράφη πριν από δύο ημέρες στο νοσοκομείο μεταξύ της εταιρείας «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» που εκπροσωπεί την πλευρά του δημοσίου και την ανάδοχο εταιρεία INSO SpA. Πρόκειται αναμφισβήτητα για ένα πολύ καλό νέο, καθώς είναι γεγιονός ότι πολλές επενδύσεις στην χώρα όχι μόνο από τον τομέα της υγείας, έχουν κολήσει και κινδυνεύουν να μην πραγματοποιηθούν ποτέ, εξαιτίας γραφειοκρατικών κωλυμάτων.

Να σημειωθεί ότι το έργο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και περιλαμβάνει την κατασκευή της νέας πτέρυγας σε τρία επίπεδα με υπόγειο συνολικής επιφάνειας 4.145,30 τμ.

Αναλυτικά, ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την δημιουργία έξι νέων χειρουργείων τα οποία θα παραδοθούν σε λειτουργία και την συνέχεια θα ξεκινήσει η αναβάθμισης άλλων τεσσάρων ήδη υπαρχόντων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι πρόκειται για ένα έργο πνοής και πάγιο αίτημα του ιατρικού κόσμου εδώ και χρόνια, ενώ είναι σημαντικό ότι τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την επένδυση, θα εκταμιευθούν από το ΕΣΠΑ. Ο διοικητής της 4ης ΥΠΕ κ. Βεντούρης χαρακτήρισε παράδειγμα προς αποφυγή τις διαδικασίες και τις ενέργειες οι οποίες είχαν καθηλώσει το έργο σημειώνοντας ότι συχνά η επένδυση κινδύνευσε να μην προχωρήσει και να απενταχθεί από το ΕΣΠΑ.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκρίθηκε η σύμβαση για τη δωρεά στο νοσοκομείο «Άγιοι Ανάργυροι»