ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΟΕΔΗΝ: Καταργείται το ΕΣΥ με το νέο σύστημα αμοιβών νοσοκομείων

Την κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα των νοσοκομείων επιφέρει το νομοσχέδιο με το οποίο συστήνεται εταιρεία σύμπραξης του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ και των ιδιωτικών κλινικών, σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της.

ΠΟΕΔΗΝ: Καταργείται το ΕΣΥ με το νέο σύστημα αμοιβών νοσοκομείων

Οι λειτουργικές δαπάνες φέτος είναι μειωμένες πάνω από 50% σε σχέση με το έτος 2010. Οι δυσχέρειες είναι εμφανείς στη παροχή των υπηρεσιών αφού στέρεψε το υγειονομικό και φαρμακευτικό υλικό, αναφέρουν οι εκπρόσωποι των νοσηλευτικών και διοικητικών υπαλλήλων των νοσοκομείων, οι οποίοι εκφράζουν τους έντονους φόβους τους για το εγχείρημα και αναρωτιούνται γιατί η κυβέρνηση βιάζεται να θεσμοθετήσει το νέο σύστημα αμοιβών νοσοκομείων – πιλοτικά από την 1η Ιουνίου 2015 και σε καθολική εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 2017.

«Η ΠΟΕΔΗΝ δεν θα επιτρέψει μια τέτοια εξέλιξη. Η χρηματοδότηση των Νοσοκομείων είναι ευθύνη του κράτους έναντι των πολιτών που φορολογούνται αδρά. Δεν θα αφήσουμε τα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα τους υγείας να μοιράζονται τους διαθέσιμους πόρους της υγείας κατά πως τους βολεύει. Είναι ζήτημα δυναμικών κινητοποιήσεων διαρκείας», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης
Σύμπραξη ΕΣΥ, ΕΟΠΥΥ και ιδιωτικών κλινικών προωθεί το υπ. Υγείας