ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

«Αγγέλια»: Σύσταση Επιτροπής για την μετεγκατάσταση & Εθνικό Σχέδιο Αυτισμού

Η σύσταση επιτροπής, με αντικείμενο την μετεγκατάσταση των αυτιστικών του ''Αγγέλια'' στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, καθώς και η προετοιμασία Εθνικού Σχεδίου Δράσης για τον Αυτισμό, αποφασίστηκε στην συνάντηση που είχε η υφυπουργός Υγείας κυρία Κατερίνα Παπακώστα, με τους γονείς των παιδιών του Αγγέλια.

«Αγγέλια»: Σύσταση Επιτροπής για την μετεγκατάσταση & Εθνικό Σχέδιο Αυτισμού

Η Υφυπουργός Υγείας συναντήθηκε χθες, στο Υπουργείο, με τους γονέων των αυτιστικών του ξενώνα ''Αγγέλια''.

Στην επιτροπή θα μετέχουν ειδικοί επιστήμονες του αυτιστικού φάσματος, εκπρόσωπος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας Αυτιστικών Ατόμων, καθώς και εκπρόσωπος των γονέων των αυτιστικών του ''Αγγέλια''.

Να σημειωθεί, ότι η απόφαση για την μετεγκατάσταση των παιδιών στο Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού πολλοί φορείς του χώρου, αναφέρουν ότι ουσιαστικά η μεταφορά αυτή, συνιστά πισωγύρισμα στον μεσαίωνα, καθώς το Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου Ραφήνας, δεν είναι τίποτε άλλο, παρά το Νταού Πεντέλης και η επιστροφή ουσιαστικά, μίας Κοινοτικής Δομής στο Άσυλο οκτώ χρόνια μετά. Επομένως, μία τέτοια κίνηση, δεν συνάδει με την αποαυσυλοποίηση που πρεσβεύει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα η κυρία Κατερίνα Παπακώστα.

Επιπλέον, η απόφαση αυτή, σύμφωνα με φορείς που συμμετείχαν στην προσπάθεια μετεγκατάστασης πριν από οκτώ χρόνια, ακυρώνει τον Μετασχηματισμό και ότι καλό χτίστηκε αυτά τα χρόνια και εκθέτει διεθνώς την χώρα μας η οποία πρόσφατα (Μάρτιος 2013) είχε υπογράψει το σύμφωνο Αντόρ-Λυκουρέντζου.

Διαβάστε ακόμη:

Αύξηση των αυτοκτονιών σε όλη την Ευρώπη - μικρή αύξηση στην Ελλάδα μετά το 2011