ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επιτροπή Ασθενών: Καμία ψήφο εμπιστοσύνης σε όσους θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία

Οι ασθενείς με χρόνιες παθήσεις, μέσω της επιτροπής αγώνα που συγκρότησαν προκειμένου να διεκδικήσουν τα δικαιώματα που έχασαν με τις μνημονιακές πολιτικές, καλούν τους Έλληνες βουλευτές πριν δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση να ξανασκεφθούν τι έχει κάνει για τους ασθενείς.

Επιτροπή Ασθενών: Καμία ψήφο εμπιστοσύνης σε όσους θέτουν σε κίνδυνο την Υγεία

Η Επιτροπή Αγώνα Ασθενών με Χρόνιες Παθήσεις τονίζει ότι «οι ανασφάλιστοι και ασφαλισμένοι ασθενείς έχουν μεγάλη δυσκολία να πληρώσουν τις υπέρογκες συμμετοχές στην αγορά φαρμάκων τους, με αποτέλεσμα κάποιοι να σταματάνε τη θεραπεία και να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή τους»

Γι αυτό το λόγο η Επιτροπή Αγώνα καλεί την ανεξάρτητη ελληνική δικαιοσύνη να παρέμβει προς το υπουργείο Υγείας.

«Ευτυχώς, συνεχίζει η Επιτροπή, που υπάρχουν τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις χορηγώντας υπηρεσίες και φάρμακα σώζουν ζωές. Αλλά σε καμία περίπτωση ο ρόλος τους δεν είναι να αντικαθιστούν το κράτος πρόνοιας, αλλά να αναδεικνύουν την υποκρισία του Υπ. Υγείας που δήθεν προσφέρει «δωρεάν» και καθολική πρόσβαση σε όλους».

Η Επιτροπή Αγώνα Ασθενών καλεί τους Έλληνες βουλευτές πριν δώσουν την ψήφο εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση ας σκεφτούν πως αυτή συμβάλλει στην δημιουργία ανισοτήτων και αποκλεισμών των ασθενών από φάρμακα, εξετάσεις και θεραπεία.

Τέλος, η Επιτροπή Αγώνα Ασθενών με Χρόνιες Παθήσεις εκφράζει τη συμπαράσταση της στον αγώνα των ιατρών και των υγειονομικών για την υπεράσπιση της δημόσιας υγείας.