ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Έμπολα: Οδηγίες για την ενίσχυση της ετοιμότητας στα λιμάνια της χώρας

Επικαιροποιημένες οδηγίες για την ενίσχυση του επιπέδου ετοιμότητας των λιμανιών της χώρας σε ενδεχόμενη είσοδο ύποπτου περιστατικού αιμορραγικού πυρετού Έμπολα, έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας.

Έμπολα: Οδηγίες για την ενίσχυση της ετοιμότητας στα λιμάνια της χώρας

Η επικαιροποιημένη εγκύκλιος για την ενίσχυση των μέτρων πρόληψης, ετοιμότητας και ασφάλειας, αναρτήθηκε σήμερα στα μεγάλα λιμάνια της χώρας, ενώ παράλληλα πραγματοποιείται ενημέρωση και εκπαίδευση του αρμόδιου Υγειονομικού και λοιπού προσωπικού που στελεχώνει τα Υγειονομεία των Λιμένων και τις άλλες υπηρεσίες υποδοχής (λιμεναρχεία, αερουγειονομεία κλπ.).

Στην εγκύκλιο αναλύονται λεπτομερώς τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται κατά τον κατάπλου του οποιουδήποτε επιβατηγού ή εμπορικού πλοίου στη βάση της εφαρμογής του Διεθνούς Υγειονομικού Κανονισμού (ΔΥΚ), αλλά και πρόσθετων μέτρων που επιβάλλονται σήμερα λόγω της απειλής της επιδημίας Έμπολα.

Επιπλέον, δίνονται σαφείς οδηγίες σχετικά με τις συνθήκες και προϋποθέσεις διαχείρισης ύποπτου περιστατικού εν πλώ, τις διαδικασίες «ιχνηλάτησης» των επαφών του με άλλους επιβάτες, ή πλήρωμα όπως και οδηγίες σχετικά με τη διαδικασία προσωρινής απομόνωσης και μεταφοράς του ύποπτου περιστατικού.

Η Εγκύκλιος συνοδεύεται από τις λεπτομερείς οδηγίες του ΚΕΕΛΠΝΟ σχετικά με τις προδιαγραφές του ατομικού εξοπλισμού προστασίας και των διαδικασιών εφαρμογής των Μέσων Ατομικής Προστασίας.