ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠαΣΟΝοΠ: Δημιουργία κλάδου που να περιλαμβάνει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό

Την δημιουργία κλάδου ο οποίος θα περιλαμβάνει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ), Μαίες και Επισκέπτες Υγείας, ζητά η Πα.Σ.Ο.Νο.Π. Σε διαφορετική περίπτωση, η Ομοσπονδία καλεί το Νοσηλευτικό προσωπικό να εκτελεί ΜΟΝΟ τα καθήκοντα που του αναλογούν και ο κάθε εμπλεκόμενος να αναλάβει τις ευθύνες που του αναλογούν για τη διάλυση του ΕΣΥ.

ΠαΣΟΝοΠ: Δημιουργία κλάδου που να περιλαμβάνει όλο το νοσηλευτικό προσωπικό

Η Πα.Σ.Ο.Νο.Π. (Πανελλήνια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία Νοσηλευτικού Προσωπικού) όπως αναφέρει σε χθεσινή της ανακοίνωση, «από τη δημιουργία της με το 1ο Ιδρυτικό της Συνέδριο, μοναδικό σκοπό είχε την ενότητα της Νοσηλευτικής κοινότητας. Δυστυχώς όμως βρέθηκε αντιμέτωπη με ένα κατεστημένο που ήθελε το νοσηλευτικό προσωπικό υποδουλωμένο σε προσωπικά και μικροκομματικά συμφέροντα. Ένα κατεστημένο που δεν ήθελε, ή δεν το βόλευε η Νοσηλευτική κοινότητα να έχει μια ανεξάρτητη ενιαία φωνή, αλλά ήθελε να καπηλεύεται την δυναμική της.

Γεγονός όμως είναι ότι η Νοσηλευτική κοινότητα απέκτησε ανεξάρτητη κλαδική φωνή με την ίδρυση της Πα.Σ.Ο.Νο.Π. Φωνή την οποία πολλοί προσπαθούν να καταπνίξουν.

Η Πα.Σ.Ο.Νο.Π. είναι η μόνη ομοσπονδία που από το 2002 πρώτη κατέθεσε πρόταση για ΜΙΑ – ΕΝΙΑΙΑ Πανεπιστημιακή εκπαίδευση στη Νοσηλευτική.

Η Πα.Σ.Ο.Νο.Π. είναι η μόνη Ομοσπονδία που από το 2002 έχει καταθέσει πρόταση για τη δημιουργία κλάδου που θα περιλαμβάνει ΟΛΟ το νοσηλευτικό προσωπικό (ΠΕ,ΤΕ, ΔΕ), Μαίες και Επισκέπτες Υγείας.

Η ΜΟΝΗ Ομοσπονδία που εδώ και 6 μήνες δρομολόγησε την υλοποίηση κλάδου νοσηλευτικού προσωπικού (ΠΕ, ΤΕ, ΔΕ), Μαιών και Επισκεπτών/τριών Υγείας, και συνεχίζει να αγωνίζεται γι αυτό ενώ ΟΛΟΙ οι άλλοι δεν ασχολιόντουσαν ή κώφευαν.

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου για τη σύσταση Νοσηλευτικού Κλάδου, καταδεικνύουν ότι η εμμονή της ΠΑΣΥΝΟ – ΕΝΕ, αλλά και της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ δια του Υπουργού Υγείας κ. Βορίδη, να εξαιρεθεί η ΔΕ κατηγορία των Βοηθών Νοσηλευτών από τον κοινό Κλάδο, την ώρα που τόσο το ΠΑΣΟΚ ως συγκυβέρνηση όσο και σύσσωμη η Αντιπολίτευση εισηγούνται το αντίθετο, θα οδηγήσει πιθανότατα στην απόσυρση του συγκεκριμένου άρθρου!

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, 23 χρόνια μετά την πρώτη νομοθετική απόπειρα σύστασης ξεχωριστού επαγγελματικού Κλάδου που έμεινε στα χαρτιά, να χαθεί άλλη μια ιστορική ευκαιρία! Για τη χαμένη ευκαιρία, υπάρχουν υπεύθυνοι, και οι υπεύθυνοι αυτοί έχουν ονοματεπώνυμο!
Η Πα.Σ.Ο.Νο.Π. μετά την ψήφιση του σχεδίου νόμου θα ανακοινώσει σε όλη τη νοσηλευτική κοινότητα, για να γνωρίζει, τα ονόματα των Βουλευτών και την ψήφο του καθενός».

Διαβάστε ακόμη:

ΕΣΥ: Με την γερμανική σφραγίδα η κοστολόγηση των ιατρικών πράξεων (DRG'S)