ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Βιβλιάριο ΙΚΑ 2015: Πώς γίνεται η ανανέωση – Ελέγξτε online εάν έχει θεωρηθεί - Βρείτε τα ένσημά σας

Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΙΚΑ, η διαδικασία της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας, αλλά και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.

Βιβλιάριο ΙΚΑ 2015: Πώς γίνεται η ανανέωση – Ελέγξτε online εάν έχει θεωρηθεί - Βρείτε τα ένσημά σας

Ελέγξτε εύκολα και γρήγορα, εάν το βιβλιάριο έχει θεωρηθεί και αν διαθέτετε ασφαλιστική ικανότητα, πατώντας εδώ.

FDFSF

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους ασφαλισμένους να αξιοποιούν αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες, προκειμένου να μην υφίστανται την ταλαιπωρία αναμονής σε πολυάνθρωπες ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.

Για να ελέγξετε εάν το 2014 έχετε επαρκή ένσημα για θεμελίωση ασφαλιστικής ικανότητας πατήστε εδώ.

GFDFG

Τι ισχύει αναλυτικά

Συγκεκριμένα, για τους άμεσα ασφαλισμένους, που έχουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις (τουλάχιστον 50 ημέρες ασφάλισης το έτος 2014), έχει ήδη αναγγελθεί ηλεκτρονικά η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης, ώστε οι πάροχοι υγείας (νοσοκομεία, κλινικές, ιατροί, διαγνωστικά κέντρα κλπ) να τους εξυπηρετούν με την επίδειξη του ατομικού βιβλιαρίου υγείας, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες και κυρίως χωρίς να απαιτείται προσέλευσή τους στις υπηρεσίες μας.

Αναφορικά με τα προστατευόμενα μέλη (σύζυγοι και τέκνα έως 18 ετών) των ασφαλισμένων δικαιούχων περίθαλψης, εξυπηρετούνται από τους παρόχους υγείας χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, έστω και αν δεν διαθέτουν Αριθμό Μητρώου Ασφαλισμένου/ ΑΜΑ (δηλ. δεν έχουν απογραφεί), αρκεί να επιδείξουν ατομικό και οικογενειακό βιβλιάριο υγείας, στο οποίο είναι καταχωρημένα.

Για τα προστατευόμενα μέλη (συζύγους και τέκνα) των ασφαλισμένων του τ. ΟΠΑΔ / ΤΥΔΚΥ η ανανέωση της ασφαλιστικής τους ικανότητας έχει αναγγελθεί στο Εθνικό Μητρώο Δικαιούχων Περίθαλψης από την Τρίτη 3/3/2015.

Τι ισχύει για τους μακροχρόνια άνεργους

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΙΚΑ, οι μακροχρόνια άνεργοι είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται στα κατά τόπους υποκαταστήματα του ΙΚΑ, προκειμένου να ανανεώσουν το βιβλιάριο υγείας τους.

Και σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε να ελέγχετε εάν διαθέτετε ενεργή ασφαλιστική ικανότητα πατώντας εδώ.

Διαβάστε επίσης:

ΙΚΑ: Δείτε online αν έχει ανανεωθεί το βιβλιάριο υγείας σας