ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Παν. Κουρουμπλής: Έρχονται λύσεις στην υγεία, το φάρμακο και τους ασθενείς

Λύσεις προκειμένου να τονωθεί το ΕΣΥ και γενικότερα ο υγειονομικός  αλλά και φαρμακευτικός τομέας στην χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατά την διάρκεια εκδήλωσης του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου με αφορή την τοποθέτηση του νέου ΔΣ.

Παν. Κουρουμπλής: Έρχονται λύσεις στην υγεία, το φάρμακο και τους ασθενείς

Οι λύσεις αυτές θα δώσουν πνοή στο σύστημα τόσο στο υγειονομικό κομμάτι, όσο και στο φαρμακευτικό. Ειδικότεραο υπουργός, επανέλαβε ότι θα αυξήσει άμεσα τον στόλο του ΕΚΑΒ με 186 ασθενοφόρα, θέμα για το οποίο ενημέρωσε χθες σχετικά και την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής αναφορικά με τον διαγωνισμό ο οποίος ταλανίζει το Ελληνικό Δημόσιο εδώ και 7 χρόνια, με αποτέλεσμα με την καθυστέρησή του να ζημιωνόμαστε ακόμη περισσότερο και να κινδυνεύουμε να απολέσουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ.

Επανέλαβε την απόφασή του για προσλήψεις 1500 επικουρικών γιατρών ως λύση άμεσων παρεμβάσεων, με στόχο να τονωθεί το σύστημα από την αιμορραγία που έχει προκαλέσει η μετανάστευση ιατρικού προσωπικού. Παράλληλα, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, βρίσκεται πολύ κοντά στην πρόσληψη 500 γιατρών και νοσηλευτών, που θα στελεχώσουν τις 200 κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ.

Αναφορικά με την φαρμακευτική πολιτική, ο κ. Κουρουμπλής, υπογράμμισε ότι διαπραγματευόμαστε σκληρά με τις φαρμακοβιομηχανίες, προκειμένου να δημιουργηθεί το σχετικό νομοσχέδιο, το οποίο θα δείτε σε λίγες ημέρες, κάτι που δεν έχει γίνει ξανά, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο υπουργός Υγείας, αναφέρθηκε και στο μείζον θέμα των καρκινοπαθών, τονίζοντας ότι θα λαμβάνουν κανονικά πλέον τις θεραπείες τους από τα νοσοκομεία και για τον λόγο αυτό, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς, προκειμένου να δοθεί αποτελεσματική λύση στους 2.000 ανασφάλιστους καρκινοπαθείς.