ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στην Ολομέλεια της Βουλής, οι δύο τροπολογίες του υπ. Υγείας για επικουρικούς & αποζημίωση αργιών

Στην ολομέλεια της Βουλής παρουσιάζονται το απόγευμα της Τρίτης, δύο τροπολογίες του Υπουργείου Υγείας στο Νομοσχέδιο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Η μία τροπολογία αφορά στην απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας και η δεύτερη, αφορά στην εκκρεμούσα νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των αργιών, του πάσης φύσεως προσωπικού- πλην γιατρών- του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ για το 2015. 

Στην Ολομέλεια της Βουλής, οι δύο τροπολογίες του υπ. Υγείας για επικουρικούς & αποζημίωση αργιών

Αναλυτικά, οι τροπολογίες αφορούν:

1. Στην απλοποίηση της διαδικασίας πρόσληψης επικουρικών γιατρών στις δημόσιες δομές υγείας. Η επιλογή θα γίνεται από λίστες ανά ειδικότητα και ανά Υ.Π.Ε. βάσει ηλεκτρονικού καταλόγου, χωρίς να χρειάζεται προκήρυξη θέσης. Με αυτό τον τρόπο θα καλύπτονται πολύ πιο έγκαιρα τα κενά που εμφανίζονται καθημερινά στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Μετά την ψήφιση του νόμου θα ακολουθήσει Υπουργική Απόφαση που θα καθορίζει κάθε αναγκαία λεπτομέρεια για την τήρηση των καταλόγων επικουρικών γιατρών και τη διαδικασία τοποθέτησής τους.

Επιπλέον, η τροπολογία περιλαμβάνει απλούστευση της διαδικασίας πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου (κατάργηση Πράξης Υπουργικού Συμβουλίου (ΠΥΣ) αποκλειστικά και μόνο όταν υπάρχουν έκτακτες ανάγκες, αφού έχει προηγηθεί πλήρης αιτιολογημένη αίτηση του Φορέα και με τελική απόφαση του υπουργείου Υγείας.

2. Η δεύτερη τροπολογία αφορά στην εκκρεμούσα νομοθετική ρύθμιση για την αποζημίωση των αργιών, νυχτερινών και εξαιρεσίμων του πάσης φύσεως προσωπικού- πλην γιατρών- του ΕΣΥ, του ΠΕΔΥ και του ΕΚΑΒ για το 2015. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσουν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποπληρωμής των δεδουλευμένων υπερωριών του 2015 και για το υπόλοιπο προσωπικό του Συστήματος Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Τροπολογία για επικουρικούς: Ενιαία και κεντρικά θα γίνεται πλέον η πρόσληψη