ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Το βράδυ της Δευτέρας οι νέες ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων με νέο ΦΕΚ

Ταχύτατα ενήργησε το Υπουργείο Υγείας αναφορικά με το λάθος της ΗΔΙΚΑ που αφορούσε στις ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων, ζητώντας από την διοίκησή της, να ανακαλέσει την απόφαση. Οι ασφαλιστικές τιμές που εμφανίστηκαν την περασμένη Παρασκευή μειωμένες, είχαν ως αποτέλεσμα να αυξάνουν σημαντικά την συμμετοχή των ασφαλισμένων. 'Ετσι προς ώρας, έχουν επανέλθει οι παλαιές τιμές των φαρμάκων.

Το βράδυ της Δευτέρας οι νέες ασφαλιστικές τιμές των φαρμάκων με νέο ΦΕΚ

Μάλιστα για τον λόγο αυτό, το Σάββατο πραγματοποιήθηκε και έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας με επικεφαλής τον γενικό γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζο.

Αναλυτικά, τo υπουργείο ενημέρωσε ότι εντοπίστηκε πρόβλημα στον τρόπο υπολογισμού των τιμών αναφοράς που εκδόθηκαν στο ΦΕΚ 824Β της 12-5-2015 σε μια σειρά σκευασμάτων και κατόπιν άμεσης εντολής του, το σύστημα της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης επανήλθε στην προ της εφαρμογής του ΦΕΚ κατάσταση. Τα νέα προϊόντα θα επανεισαχθούν στις 12:00 το βράδυ της Δευτερας, μετά τη δημοσίευση του νέου ΦΕΚ.

Να σημειωθεί, ότι ο Υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο Mega, παραδέχθηκε ότι έγιναν λάθη στις νέες ασφαλιστικές τιμές, όμως μετά από έκτακτη σύσκεψη που έγινε στο υπουργείο το Σάββατο ανακλήθηκαν άμεσα οι νέες ασφαλιστικές
τιμές των φαρμάκων, που θα προκαλούσαν μεγάλη αύξηση της συμμετοχής των ασφαλισμένων, οι οποίοι θα καλούντο να πληρώσουν εκτός της συμμετοχής του 25% και τη διαφορά μεταξύ ασφαλιστικής και λιανικής τιμής.

Διαβάστε ακόμη:

Τάση υπέρβασης στη φαρμακευτική δαπάνη στο 4μηνο – ΕΟΠΥΥ: Ελεγχόμενη η πορεία της

ΠΦΥ, εξορθολογισμός στον ΕΟΠΥΥ και φάρμακο οι προτεραιότητες του υπ. Υγείας

Διαβάστε ακόμη:Κουρουμπλής: Κλειδώνουν τα εισοδηματικά κριτήρια στην μείωση συμμετοχής του ασθενή


Με πολλά ανοιχτά θέματα αλλά και... διάθεση, η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τιμών Φαρμάκων