ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ξανθός: Το πόρισμα για την Δημόσια Υγεία, θα περιλαμβάνει και θέματα ισότητας των φύλων

Θέματα ισότητας που εμπίπτουν στις αρμοδιότητες του υπουργείου Υγείας, όπως οικογενειακού προγραμματισμού, δωρεάν τοκετών μεταναστριών, ανέργων αλλά και θέματα και αντισύλληψης, συζήτησε την Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Ανδρέας Ξανθός, σε συνάντησή του με την γεν. γραμματέα Ισότητας κυρία Φωτεινή Κούβελα.

Ξανθός: Το πόρισμα για την Δημόσια Υγεία, θα περιλαμβάνει και θέματα ισότητας των φύλων

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων, προτάθηκαν η ενίσχυση των δημόσιων νοσοκομείων για δωρεάν τοκετούς αστέγων, ανέργων και μεταναστριών. Επίσης, προτάθηκε η πανελλαδική και συνεχής ενημέρωση γύρω από την αντισύλληψη, αλλά και η ενσωμάτωση των Κέντρων Οικογενειακού Προγραμματισμού στα Κέντρα Υγείας.

Η κυρία Κούβελα έθεσε το ζήτημα των κακοποιημένων γυναικών που προσφεύγουν στα νοσοκομεία, και πρότεινε να προχωρήσει το υπουργείο σε εκπαίδευση των επαγγελματιών Υγείας και Πρόνοιας, προκειμένου να αναγνωρίζουν τις κακοποιημένες γυναίκες και να συμβάλλουν στην αξιολόγηση της επικινδυνότητας.

Ο αναπληρωτής υπουργός διαβεβαίωσε πως το πόρισμα για τη δημόσια υγεία που ετοιμάζεται, θα εμπεριέχει πολλές από τις προτάσεις της Γραμματείας, με την οποία η συνεργασία θα συνεχιστεί.