ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Οι δανειστές ναρκοθετούν την πολιτική του υπουργείου Υγείας

Η διαδικασία των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές εμποδίζει σε μεγάλο βαθμό την υλοποίηση της πολιτικής που θέλει να εφαρμόσει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, υποστήριξε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Κουρουμπλής: Οι δανειστές ναρκοθετούν την πολιτική του υπουργείου Υγείας

Οτιδήποτε κι αν προγραμματιστεί, απειλείται να ναρκοθετηθεί από τις αξιώσεις των πιστωτών, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, ο οποίος ζήτησε ωστόσο λίγη υπομονή, καθώς έστω και υπό αυτές τις οικονομικές συνθήκες «θα γίνουν αρκετά πράγματα στην Υγεία».

Ο κ. Κουρουμπλής απέρριψε την κριτική που του έχει ασκηθεί, σύμφωνα με την οποία παρέμειναν οι ίδιοι άνθρωποι στα ηνία του δημόσιου συστήματος Υγείας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Περιέγραψε, επίσης, το «εξωφρενικό», έως τώρα, σύστημα αξιολόγησης στελεχών, όπως οι διοικητές των νοσοκομείων, το οποίο στηριζόταν σε αλφαβητική σειρά.

«Άδικη» χαρακτήρισε και την κριτική που ασκείται από την πλευρά των φαρμακοποιών, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι η κυβέρνηση έχει να αντιμετωπίσει τους δανειστές που θέλουν να επιβάλλουν και όχι να συζητούν ή να διαπραγματεύονται. Παρόλα αυτά, «κινούμαστε και αλλάζουμε πράγματα» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, προσθέτοντας ότι «βάλαμε στο σύστημα 35 καινοτόμα φάρμακα, πήραμε 160 εκατομμύρια κάνοντας διαπραγμάτευση με τη βιομηχανία».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση που διεξάγει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής σημείωσε ότι το πρόγραμμα που αξιώνουν οι πιστωτές «δεν δίνει στην Ελλάδα προοπτική». Πρόσθεσε δε πως «ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να αποδεχθεί την ταπείνωση».

Διαβάστε ακόμη:

Θέλουν να «σκοτώσουν» την υγεία των Ελλήνων!Θέλουν να «σκοτώσουν» την υγεία των Ελλήνων!

Τέλος στην θητεία των διοικητών και χωρίς αποζημίωση, με τροπολογία του υπ. Υγείας