ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κουρουμπλής: Θα παραιτηθώ αν περικοπούν τα 900 εκατ. για την Πρόνοια

Σειρά μέτρων τα οποία θα τονώνουν προνοιακές δομές και ΜΚΟ ανακοίνωσε σήμερα στις 11 το πρωί ο υπουργός Υγείας, Παναγιώτης Κουρουμπλής, τονίζοντας κατά την ολοκλήρωση της συνέντευξης, ότι θα παραιτηθεί εφόσον η κυβέρνηση υπογράψει συμφωνία στην οποία να αποδέχεται τη μείωση κατά 900 εκατ. ευρώ των χρημάτων που προορίζονται για την Πρόνοια.

Κουρουμπλής: Θα παραιτηθώ αν περικοπούν τα 900 εκατ. για την Πρόνοια

Πράγμτι, στην συμφωνία υπάρχει ρήτρα, που αναφέρει μείωση των δαπανών πρόνοιας κατά 0,5% του ΑΕΠ που ανέρχεται σε ένα δισ ευρώ.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο υπουργός «Οφείλουμε να υπερασπιστούμε το όχι στο Δημοψήφισμα».

Το γεγονός αυτό, καταδεικνύει την μεγάλη σημασία που δίνει η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και ειδικότερα ο υπουργός κ. Κουρουμπλής, στο κομμάτι της πρόνοιας, για το οποίο ανακοίνωσε μάλιστα σήμερα Τετάρτη, την κατάργηση των Μνημονιακών χαρατσιών clawback και rebate.

Ο κ. Κουρουμπλής, μάλιστα, ετοιμάζει και σχετική ρύθμιση, ώστε το μέτρο να ισχύσει άμεσα, εντός του Ιουλίου.

Μεταξύ των Ιδρυμάτων Πρόνοιας και ΜΚΟ που αναμένεται να επωφεληθούν από το μέτρο αυτό είναι το Άσυλο Ανιάτων, η Αμυμώνη, ο Καλός Σαμαρείτης, η Μαργαρίτα, ο Ερμής και πολλά ακόμη.

Στο περιθώριο της συνέντευξης, ο υπουργός Υγείας δήλωσε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι όλα βαίνουν καλώς ως προς την επάρκεια των φαρμάκων, ενώ τα νοσοκομεία συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά. Σε κανένα νοσοκομείο δεν υπάρχει πρόβλημα. σημείωσε ο υπουργός, προσθέτοντας, ότι όποιο νοσηλευτήριο εμφανίζει πρόβλημα, η αντίδραση είναι αστραπιαία.

«Στις επαφές που πραγματοποιούνται με όλους τους θεσμικούς φορείς γίνονται όσα απαιτούνται για να πάνε όλα καλά.

Βέβαια, έχουμε και φαινόμενα που κάποιοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τη δύσκολη αυτή κατάσταση», σημείωσε με νόημα, για να επισημάνει ότι όσοι το τολμήσουν, θα το πληρώσουν πολύ ακριβά. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι σε αυτούς που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την δύσκολη αυτή συγκυρία, είναι ιδιωτική φαρμακαποθήκη η οποία ζητούσε να πληρωθεί με μετρητά και όχι με πίστωση.

«Θα είμαι σκληρός με το μαυραγοριτισμό», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.