ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ο Θ. Δημόπουλος είναι ο νέος υπουργός Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ο καθηγητής Ιατρικής Σχολής και πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών, Αθανάσιος Δημόπουλος, είναι ο νέος υπουργός Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση, η σύνθεση της οποίας ανακοινώθηκε νωρίτερα.

Ο Θ. Δημόπουλος είναι ο νέος υπουργός Υγείας στην υπηρεσιακή κυβέρνηση

Ο κ. Δημόπουλος σπούδασε στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τέξας. Είναι γιος του τέως πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών (1997-2001) Κωνσταντίνου Δημόπουλου.

Υπηρετεί στο ΕΚΠΑ ως Καθηγητής, Διευθυντής της πανεπιστημιακής Θεραπευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΠΓΝΑ Αλεξάνδρα». Σε προηγούμενα έτη εκλέχθηκε διαδοχικά Διευθυντής του Τομέα Παθολογίας και Αναπληρωτής Πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής.

Επίσης, διετέλεσε Πρόεδρος της Εφορείας των Πανεπιστημιακών Νοσοκομείων «Αρεταίειο» και «Αιγινήτειο». Οι εργασίες του έχουν παρουσιαστεί σε πολυάριθμα ελληνικά και διεθνή συνέδρια και οι σημαντικότερες έχουν βραβευτεί στα συνέδρια της Παγκόσμιας Ομάδας του Πολλαπλού Μυελώματος (2011), της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας (2009), της Ελληνικής Αιματολογικής Εταιρίας (2008, 2009, 2010) και της Ελληνικής Εταιρίας Κλινικής Ογκολογίας (2008, 2010).

Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή πολυάριθμων κεφαλαίων ελληνικών και διεθνών συγγραμμάτων και είναι μέλος σε όλες τις σημαντικές Ιατρικές Εταιρείες για την Αιματολογία και Ογκολογία, όπως της Επιστημονικής Επιτροπής του Ερευνητικού Ιδρύματος του Πολλαπλού Μυελώματος (Multiple Myeloma Research Foundation), του Διεθνούς Ινστιτούτου του Πολλαπλού Μυελώματος (International Myeloma Foundation) και της μακροσφαιριναιμίας Waldenström.

Τέλος, για το ερευνητικό του έργο τιμήθηκε με το Διεθνές Βραβείο «Robert A. Kyle» που αφορά τη συμβολή στη έρευνα και αντιμετώπιση της μακροσφαιριναιμίας Waldenström.

Στον τελευταίο κατάλογο του οργανισμού Thomson Reuters για τους επιστήμονες διεθνούς φήμης και επιρροής, τοποθετείται στο 1% παγκοσμίως με χιλιάδες επιστημονικές αναφορές στο έργο του.

Ο κ. Δημόπουλος αναμένεται να ορκιστεί στη 1 το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σήμερα αναμένεται επίσης η έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο θα κλείνει η Βουλή και θα οριστικοποιείται η ημερομηνία της διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.