ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

4.800 πρόσφυγες έχουν εξετασθεί στην Κω - Στελεχώνεται άμεσα η Κινητή μονάδα στο νησί

Και ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Δημόπουλος, συμμετείχε στην συνάντηση στην Κω, για τις δράσεις που πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα όσον αφορά στην αύξηση της ροής των προσφύγων-μεταναστών.

4.800 πρόσφυγες έχουν εξετασθεί στην Κω - Στελεχώνεται άμεσα η Κινητή μονάδα στο νησί

Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κω του Επιτρόπου Μεταναστευτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου και του Α΄ Αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Φρανς Τίμερμαν.

Ο κ. Δημόπουλος ενημερώθηκε από το Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας και τον εκτελούντα χρέη Αναπληρωτή Διοικητή κ. Ιωάννη Καμπανή, για την υγειονομική κάλυψη των προσφύγων, αναγνωρίζοντας τη συμβολή του προσωπικού του Νοσοκομείου. Μέχρι σήμερα κατά τη διάρκεια του τελευταίου τετραμήνου έχουν εξεταστεί συνολικά 4.800 πρόσφυγες-μετανάστες.

Επιπλέον σε συνεργασία με το ΚΕ.ΕΛ.ΠΝΟ όπως επεσήμανε ο κ. Δημόπουλος, έχει ήδη τοποθετηθεί Κινητή Μονάδα η οποία σύντομα θα στελεχωθεί με προσωπικό.

Χθες, ο κ. Δημόπουλος αναφέρθηκε ενδελεχώς στην κινητή μονάδα του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ στο νησί της Κω, όπου έχει εγκατασταθεί προκειμένου να αναπτύξει δράσεις και παρεμβάσεις σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στους τομείς της πρόληψης, της διάγνωσης, της συμβουλευτικής και κοινωνικής υγείας, καθώς και της παραγωγής υγείας. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην ιδιαίτερα σημαντική συμβολή του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Γιαννόπουλου στη διασφάλιση των συνθηκών υγιεινής και διαβίωσης των προσφύγων και εν γένει, της προστασίας του πληθυσμού, με τις άοκνες προσπάθειες και την εμπειρία του .

Διαβάστε ακόμη:

Πρόσφυγες: Ανάγκη για δράσεις ταχύτατης διεκπεραίωσης, ταυτοποίησης και άμεσης μεταφοράς εκτός της Κω