ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή

Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, θα έχουν οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), την Παρασκευή 4 Μαρτίου. 

Στάση εργασίας των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία την Παρασκευή

Για την ίδια ημέρα, η ΠΟΕΔΗΝ προγραμματίζει στάση εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία και συγκέντρωση των εργαζομένων έξω από το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Εν τω μεταξύ, τα μέλη της ΠΟΕΔΗΝ αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών, όπου πραγματοποίησαν την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, ενώ δυνάμεις των ΜΑΤ προσπάθησαν να τους απομακρύνουν με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια και να τραυματισθεί μία εργαζόμενη, η οποία και διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός, δήλωσε ότι οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη της εισόδου του υπουργείου, καθώς άλλες τρεις φορές επιχείρησαν να συναντήσουν τον κ. Χουλιαράκη σε αντίστοιχες συγκεντρώσεις εργαζομένων, αλλά «ήρθαν αντιμέτωποι με ρολά και ΜΑΤ».

Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά απόσυρση του ασφαλιστικού σχεδίου νόμου, ένταξη των υγειονομικών και προνοιακών υπαλλήλων στα ΒΑΕ, αύξηση των μισθών και διασφάλιση του δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα της Υγείας.

Διαβάστε ακόμη:

Ασφαλιστικό: Αμετακίνητοι στις θέσεις τους οι επιστημονικοί φορείς - Συναντήσεις με εκπροσώπους της ΕΕ

Συνάντηση με νόημα Μ. Βλασταράκου με Άδωνι Γεωργιάδη για το Ασφαλιστικό

Η μάχη μόλις ξεκίνησε: Η Ν. Δημοκρατία αποδομεί το κοινωνικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ

«Η Μαύρη Βίβλος της υγείας»: Τα φαρμακερά βέλη της Ν. Δ. για τον ένα χρόνο ΣΥΡΙΖΑ