ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΙΣ: Συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος συμμετέχει στην 24ωρη απεργία της 7ης Απριλίου 2016, που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενάντια στο Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο.

ΠΙΣ: Συμμετέχει στην απεργία της ΑΔΕΔΥ για το Ασφαλιστικό

Το Διοικητικό Συμβούλιου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, κατά τη συνεδρίασή του τη Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, αποφάσισε να συνεχίσει, σε συνεργασία με όλους τους κοινωνικούς φορείς, "να αντιδρά ενάντια στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταστρέφει, μαζί με το φορολογικό, κάθε παραγωγική διαδικασία οδηγώντας πολύ κόσμο στην ανεργία και στη μετανάστευση".

Όσον αφορά το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, συνιστά σε όλα τα μέλη του να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, συμβάλλοντας στην περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, αλλά και στην προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, καλεί όλα τα μέλη του να ενταχθούν κάτω από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό του ΕΚΕΠΥ, αλλά και την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να ενισχύσει τις δομές υγείας σε κάθε επίπεδο.

"Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι σε αυτές τις δύσκολες ώρες χρειάζεται συνεργασία, ψυχραιμία και οργάνωση, με το Κράτος να είναι κάθε στιγμή παρών για την κάλυψη των αναγκών που παρουσιάζονται. Η προστασία της Δημόσιας Υγείας, ιδιαίτερα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, είναι υποχρέωση όλων μας", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΠΙΣ.