ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Πυρά, καταγγελίες και απειλές στην Βουλή, με αφορμή τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Συνεχίζεται το σήριαλ με το ΚΕΕΛΠΝΟ σε κοινοβουλευτικό πλέον επίπεδο, καθώς το Σάββατο στην Βουλή- αλλά και χθες- εκτοξεύτηκαν φοβερές βολές αλλά και απειλές με αφορμή τις εξελίξεις στον υγειονομικό φορέα και τον διαγωνισμό για τις κλίνες που βρίσκεται στον αέρα.

Πυρά, καταγγελίες και απειλές στην Βουλή, με αφορμή τις εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ

Της Νατάσσας Ν. Σπαγαδώρου

Πολάκης, Λοβέρδος, Γεωργιάδης εκτόξευσαν πυρά ο ένας κατά του άλλου με επίκεντρο τις εξελίξεις στο ΚΕΛΠΝΟ.

Ο αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας και πρώην υπουργός Υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε με έμφαση ότι εξαιτίας της καθυστέρησης του διαγωνισμού για την στελέχωση των ΜΕΘ πεθαίνει κόσμος και πως ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας θα καταλήξει στην φυλακή, για να πάρει την απάντηση από τον κ. Πολάκη, ότι μας κατηγορείτε ότι αργούμε, αλλά η Δημοκρατία θέλει χρόνο.

Ο κ. Πολάκης ανέφερε ακόμη, ότι έχει δοθεί εντολή για έλεγχο στο ΚΕΕΛΠΝΟ από το 2004 μέχρι το 2012 για τα διαφημιστικά πακέτα των 3,5 εκατ. ευρώ στα ΜΜΕ αλλά και για το δάνειο των 200 εκατ. ευρώ που έλαβε ο φορέας.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε στην διάλυση του ΠΕΔΥ από την Ν. Δημοκρατία με τις απολύσεις των 2.500 γιατρών, και για τις προσλήψεις των 1.120 γιατρών που έχουν ξεκινήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Γεωργιάδης, υπογράμμισε με έμφαση, ότι οι αυτές οι προσλήψεις (οι 1.100 επικουρικοί και οι 1.500 οικογενειακοί γιατροί που έπονται) προέρχονται από τον Νόμο που θέσπισε ο ίδιος.

Ακόμη, σε άλλο σημείο των τοποθετήσεων Πολάκη Γεωργιάδη αναφορικά με τον απερχόμενο πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγητή Αθανάσιο Γιαννόπουλο, ο αντιπρόεδρος της Ν. Δημοκρατίας, επιτέθηκε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, λέγοντας: «Τι εννοείτε όταν λέτε ότι το ΔΣ του ΚΕΕΛΠΝΟ ήταν αναξιοπρεπές, ότι ο πρώην υπουργός Υγείας κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής διόρισε απατεώνες;»

Η Εισαγγελία θα αποφανθεί για τις ΜΕΘ

Εν τω μεταξύ, η εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών θα αποφασίσει αν θα διαταχθεί ή όχι προκαταρκτική έρευνα για τις 200 κλειστές κλίνες ΜΕΘ. Να σημειωθεί, ότι πριν μερικές ημέρες, ο ΙΣΑ είχε καταθέσει αναφορά στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, για τις 200 κλίνες των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας που παραμένουν κλειστές.

Σύμφωνα με τον ΙΣΑ, η πολιτεία έχει βαρύτατες ευθύνες καθώς, «δεν υπήρξε μέριμνα, για να ανανεωθούν οι συμβάσεις του προσωπικού των ΜΕΘ που έληξαν το φθινόπωρο, με αποτέλεσμα να κλείσουν κλίνες λίγο πριν από την έναρξη της επιδημίας της γρίπης. Μόνο από τον ιό Η1Ν1 θρηνήσαμε φέτος περισσότερα θύματα από κάθε άλλη χρονιά», αναφέρει ο ΙΣΑ και προσθέτει ότι «δεκάδες ασθενείς εκτίθενται σε σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους και τη ζωή τους καθημερινά παραμένοντας στην λίστα αναμονής για να εισαχθούν σε ΜΕΘ».

Ο ΙΣΑ έχει κατ' επανάληψη καταγγείλει την εγκληματική ολιγωρία της Κυβέρνησης να στελεχώσει τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Με αφορμή δε τις τελευταίες εξελίξεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ, ο διαγωνισμός για την στελεχωση των κλινών, όπως όλα δείχνουν, βρίσκεται στον αέρα και μάλλον θα επαναπροκηρυχθεί.