ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Ομάδα Εργασίας στο υπ. Υγείας για την επίσημη αναγνώριση της Ομοιοπαθητικής

Μπορεί η Κλασική Ιατρική να μην την αποδέχεται, ωστόσο μεγάλη μερίδα κόσμου στην Ελλάδα την ακολουθεί με δέος. Μιλάμε για την Ομοιοπαθητική, η οποία όπως όλα δείχνουν, ετοιμάζεται να σηκώσει κεφάλι και με την επίσημη σφραγίδα μάλιστα του υπουργού Υγείας.

Ομάδα Εργασίας στο υπ. Υγείας για την επίσημη αναγνώριση της Ομοιοπαθητικής

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός προχώρησε στην συγκρότηση και ορισμό μελών Ομάδας Εργασίας για τη διαμόρφωση του θεσμικού πλαισίου, πράγμα που σημαίνει, ότι η Πολιτεία έχει ξεκινήσει την διαδικασία για την επίσημη αναγνώριση της Ομοιοπαθητικής.

Αναλυτικά, το έργο της Ομάδας Εργασίας είναι:

- Η διερεύνηση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου μέσα στο οποίο θα μπορούσε να ενταχθεί η αναγνώριση της εφαρμογής της ομοιοπαθητικής ιατρικής αποκλειστικά σαν ιατρική μεθοδολογία και πρακτική.

- Ο προσδιορισμός των όρων και των προϋποθέσεων για την επίσημη κρατική αναγνώριση της εκπαίδευσης στην ομοιοπαθητική ιατρική, της επιμόρφωσης, της κατάρτισης και της εμπειρίας άσκησης στην ημεδαπή και αλλοδαπή.

- Ο καθορισμός και η αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων άσκησης ομοιοπαθητικής ιατρικής, με σκοπό την εναρμόνιση με το ευρωπαϊκό πλαίσιο.