ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Επίσκεψη Πολάκη στο νοσ. Σαντορίνης - Προβληματική η στελέχωση, καθώς γιατροί & νοσηλευτές δεν βρίσκουν σπίτι

Στα μέσα περίπου Ιουλίου αναμένεται να λειτουργήσει το νοσοκομείο της Σαντορίνης, όπως γίνεται γνωστό από το υπουργείο Υγείας.

Επίσκεψη Πολάκη στο νοσ. Σαντορίνης - Προβληματική η στελέχωση, καθώς γιατροί & νοσηλευτές δεν βρίσκουν σπίτι

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες προκειμένου να λειτουργήσει το νοσηλευτήριο όσο γίνεται πιο σύντομα και δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι πρόκειται για ένα προσωπικό στοίχημα του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας κ. Γιάννη Μπασκόζου.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την στελέχωση του νοσηλευτηρίου, κάνουν λόγο για 180 περίπου άτομα στην πλήρη δυναμική του, ωστόσο το μεγαλύτερο «αγκάθι» στο θέμα της στελέχωσης, είναι το γεγονός ότι πολλοί γιατροί και νοσηλευτές δεν είναι εύκολο να βρουν σπίτι στο νησί, και για τον λόγο αυτόν, το ενδιαφέρον είναι μειωμένο.

Εν τω μεταξύ, το νέο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας (ΓΝΘ) θα επισκεφθεί σήμερα Τρίτη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, συνοδευόμενος από την διοικήτρια της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Όλγα Ιορδανίδου, τον πρόεδρο του Δ.Σ. της Ανώνυμης Εταιρείας Μονάδων Υγείας (ΑΕΜΥ) Μιχάλη Σταύρου και την καθηγήτρια Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντρια της Β’ Πανεπιστημιακής Κλινικής Αναισθησιολογίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «ΑΤΤΙΚΟΝ» Ελένη Κωστοπαναγιώτου.

Ο αναπληρωτής υπουργός θα επιθεωρήσει τις υποδομές του νοσοκομείου και θα συνομιλήσει με το προσωπικό, το οποίο έως αυτή τη στιγμή αποτελείται από 22 ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, 56 νοσηλευτές –ριες, καθώς και 59 άτομα διοικητικό, τεχνικό και λοιπό προσωπικό. Μετά την επίσκεψη στο νοσοκομείο ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει συνάντηση με φορείς του νησιού.

Διαβάστε ακόμη:

Νοσ. Σαντορίνης: Εκποιήθηκε στον βωμό του κρατισμού αναφέρουν οι Μάνατζερς Υπηρεσιών Υγείας