ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Στους ανασφάλιστους το εισιτήριο των 25 ευρώ από το 2014

Στους ανασφάλιστους θα κατευθυνθούν τα χρήματα από το εισιτήριο των 25 ευρώ που θα πληρώνουν οι πολίτες στα νοσοκομεία από το 2014, όπως προέκυψε από την συνάντηση του υπουργού υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη με τους επικεφαλής της Τρόικας πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Υγείας.
Στους ανασφάλιστους το εισιτήριο των 25 ευρώ από το 2014

Στους ανασφάλιστους θα κατευθυνθούν τα χρήματα απότο εισιτήριο των 25 ευρώ που θα πληρώνουν οι πολίτες στα νοσοκομεία από το2014 με βάση εισοδηματικά κριτήρια, όπως προέκυψε από την συνάντηση του υπουργού υγείας κ. Αδωνι Γεωργιάδη μετους επικεφαλής της Τρόικας πριν από λίγη ώρα στο υπουργείο Υγείας.

Στην συνάντηση κυριάρχησε επίσης το ζήτημα τουφαρμάκου και ιδιαίτερα των γενοσήμων. Σύμφωνα με τον υπουργό, η μέτρηση τωνγιατρών θα γίνεται σε μηνιαία βάση ενώ σε ετήσια βάση θα αξιολογείται ο κλάδος γιατα κίνητρα. Πάντως ο υπουργός Υγείας τόνισε προς τους εκπροσώπους των δανειστώνμας, ότι η σταδιακή αύξηση των γενοσήμων στο 60% έχει μεγάλη σημασία για τους πολίτεςκαι όχι για την Τρόικα.

Άλλα θέματα που κυριάρχησαν στην συζήτηση, ήταν τοζήτημα με την δραστική ουσία καθώς και ο νέος φορέας για την Πρωτοβάθμια ΦροντίδαΥγείας που θα δημιουργηθεί προκειμένου να αναπτύξει το δίκτυο της ΠΦΥ. Ουπουργός επανέλαβε στους δανειστές μας, ότι πουθενά στον κόσμο, ένας ασφαλιστικόςφορέας, όπως είναι ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει διπλό χαρακτήρα, δηλαδή να είναι καιαγοραστής και πάροχος υγείας.