ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΟΠΥΥ: «Καμπάνα» για 59 γιατρούς

Διακόπτουν τις συμβάσεις τους με τονΕΟΠΥΥ για τέσσερις μήνες οι 59 γιατροί οι οποίοι είχαν εντοπιστεί πριν λίγοκαιρό για  προκλητές συνταγογραφήσεις.
ΕΟΠΥΥ: «Καμπάνα» για 59 γιατρούς

Διακόπτουν τις συμβάσεις τους με τονΕΟΠΥΥ για τέσσερις μήνες οι 59 γιατροί οι οποίοι είχαν εντοπιστεί πριν λίγοκαιρό για προκλητές συνταγογραφήσεις αλλά και για κατευθυνόμενες παρακλινικές εξετάσεις.

Παράλληλα, σταματά και η πιστοποίησή τουςστο σύστημα Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης της Ηλεκτρονικής ΔιακυβέρνησηςΚοινωνικής Ασφάλισης.

Οπως δήλωσε σχετικά με το θέμα ουφυπουργός Υγείας κ. Αντώνης Μπέζας:

«Μεαπόφαση του Προέδρου του ΕΟΠΥΥ διακόπτονται οι συμβάσεις 59 ιατρών με τονΟργανισμό για τέσσερις μήνες και παράλληλα σταματά η πιστοποίησή τους στοσύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης της ΗΔΙΚΑ. Πρόκειται για ένα μέρος απότους 87 ιατρούς που είχαν εντοπιστεί το προηγούμενο διάστημα μέσα απόστατιστική επεξεργασία για προκλητή ζήτηση και για κατευθυνόμενησυνταγογράφηση. Μάλιστα αποστέλλονται άμεσα οι φάκελοί τους στη ΓενικήΕπιθεωρήτρια της ΥΠΕΔΥΦΚΑ για περαιτέρω έλεγχο. Ο ΕΟΠΥΥ κάνει τις ενέργειες πουπρέπει να κάνει και πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι από εδώ και πέρα το σύστημαλειτουργεί με συγκεκριμένους διαφανείς κανόνες και αρχές».

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE

Υπενθυμίζεται,ότι η απόφαση του προέδρου του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρη Κοντού αφορά σε μέρος των συνολικά 87ιατρών που είχαν κληθεί προ μηνός να υποβάλλουν εντός τακτής προθεσμίας τιςαπόψεις τους για τις αιτιάσεις του Οργανισμού και οι οποίες κρίθηκαν ανεπαρκείς.

Οιπαραβάσεις των συγκεκριμένων ιατρών αφορούν σε περιπτώσεις υπερσυνταγογράφησης,προκλητής ζήτησης κατευθυνόμενης συνταγογράφησης και υπερβολικής ήκατευθυνόμενης διενέργειας παρακλινικών εξετάσεων.