ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΟΠΥΥ: αρχές Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και έρχονται οι απολύσεις

Τοπρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει καταλήξει η ΕπιτροπήΑξιολόγησης τόσο για τον χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ, όσο και για τις απολύσεις τωνγιατρών του Οργανισμού αλλά και το μέλλον των δομών και Κέντρων Υγείας πουπερνούν οριστικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες
ΕΟΠΥΥ: αρχές Δεκεμβρίου τελειώνει η αξιολόγηση και έρχονται οι απολύσεις

Τοπρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου αναμένεται να έχει καταλήξει η ΕπιτροπήΑξιολόγησης τόσο για τον χαρακτήρα του ΕΟΠΥΥ, όσο και για τις απολύσεις τωνγιατρών του Οργανισμού αλλά και το μέλλον των δομών και Κέντρων Υγείας πουπερνούν οριστικά στις Υγειονομικές Περιφέρειες.

Αυτόπροέκυψε από την σημερινή πρώτη συνάντηση της Επιτροπής Αξιολόγησης στουπουργείο Υγείας.

Ταμέλη της Επιτροπής, θα πρέπει να έχουν καταλήξει το αργότερο σε δύο με τρεις εβδομάδεςκαθώς η εντολή του πρωθυπουργού κ. Αντώνη Σαμαρά για τον ΕΟΠΥΥ, είναι σαφής: οΕΟΠΥΥ να γίνει αγοραστής υπηρεσιών υγείας, αφήνοντας για πάντα πίσω του τονρόλο του παρόχου.

Βεβαίωςστην πρόταση αυτή, διαφωνεί ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός, οοποίος πολλές φορές έχει ταχθεί υπέρου διττού ρόλου του Οργανισμού καθώς δημιουργείδιαφάνεια και ισορροπία στις σχέσεις μεταξύ ασφάλισης και παρόχων υγείας.

Ηεπιτροπή Αξιολόγησης θα πρέπει να καταλήξει επίσης και για τις περιβόητες απολύσεις ή μετακινήσεις τωνγιατρών του Οργανισμού. Να σημειώσουμε την αναφορά του υπουργού Υγείας πριν απόμερικές ημέρες, ότι διαθέτουμε πολλούς χειρουργούς στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, οι οποίοιδεν έχουν ποτέ χειρουργήσει, γεγονός βέβαια που προκάλεσε την εντονότατηαντίδραση του Συλλόγου Επιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥΘεσσαλονίκης- Βορείου Ελλάδος, ο οποίος θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.

Σύμφωναμε πληροφορίες, 1.100 - 1.200 γιατροί του ΕΟΠΥΥ, μεειδικότητες οι οποίες δεν αντιστοιχούν στην ΠΦΥ θα απολυθούν, ενώ 2.000 - 2.500γιατροί και εργαζόμενοι του ΕΟΠΥΥ θα τεθούν άμεσα σε διαδικασία διαθεσιμότητας –κινητικότητας.