ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Οι πολλαπλές σχέσεις εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις αντιρρήσειςτων νοσοκομειακών γιατρών και των συνδικαλιστικών σωματείων τους,
Οι πολλαπλές σχέσεις εργασίας των νοσοκομειακών γιατρών

Στα δημόσια νοσοκομεία, παρά τις αντιρρήσειςτων νοσοκομειακών γιατρών και των συνδικαλιστικών σωματείων τους, εργάζονταιγιατροί με πολλαπλές σχέσεις εργασίας:

1) --Οι πανεπιστημιακοί και οιστρατιωτικοί γιατροί που έχουν δικαίωμα διατήρησης ιδιωτικού ιατρείου πέρα τηςνοσοκομειακής τους απασχόλησης.

2) --Γιατροί του ΕΣΥ που λειτουργούνιδιωτικά απογευματινά ιατρεία εντός των νοσοκομείων.

3) --Πάνω από 1.000 επικουρικοί γιατροί(με ετήσια σύμβαση) σε όλη την Ελλάδα.

4) --Γιατροί με μπλοκάκι μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ,αλλά και με απευθείας σύμβαση με τανοσοκομεία.

5) --Πάνω από 200 γιατροί των πρώηννοσοκομείων ΙΚΑ που εντάχθηκαν στα δημόσια νοσοκομεία και εργάζονται με μερικήαπασχόληση. Σ’ αυτούς θα προστεθούν στα νοσοκομεία και Κ.Υ. ειδικευμένοιγιατροί του ΕΟΠΥΥ με μερική απασχόληση σύμφωνα με τις τελευταίες εξαγγελίες τουΥπουργείου.

Η ΕΙΝΑΠκαταγγέλει τις προσπάθειες ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων των γιατρώνκαι δηλώνει την αντίθεσή της στο αίτημα των διευθυντών και συντονιστών διευθυντώντων ιατρικών τμημάτων των νοσοκομείων για λειτουργία ιδιωτικού ιατρείου εκτόςνοσοκομείου. Η ΕΙΝΑΠ απαιτεί μαζικές προσλήψεις μόνιμων νοσοκομειακών γιατρώνμε πλήρη και αποκλειστική απασχόληση για όλες τις δημόσιες νοσοκομειακές δομέςτης χώρας, με αξιοπρεπείς όρους αμοιβής και εργασίας.