ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΣΕΥΥΠ ΕΟΠΥΥ: τα ΚΕΠΑ τινάζονται στον αέρα

Αμέριστη συμπαράσταση στα Άτομα μεΑναπηρία (ΑμεΑ) και στους πάσχοντες με χρόνια νοσήματα δηλώνει ο ΣύλλογοςΕπιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ), με αφορμή τηνκατάσταση που έχει προκύψει  στις ΕπιτροπέςΚέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας εξαιτίας  της απεργίας των γιατρών του Οργανισμού.
ΣΕΥΥΠ ΕΟΠΥΥ: τα ΚΕΠΑ τινάζονται στον αέρα

Αμέριστη συμπαράσταση στα Άτομα μεΑναπηρία (ΑμεΑ) και στους πάσχοντες με χρόνια νοσήματα δηλώνει ο ΣύλλογοςΕπιστημονικού Υγειονομικού Προσωπικού ΕΟΠΥΥ (ΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ), με αφορμή τηνκατάσταση που έχει προκύψει στις ΕπιτροπέςΚέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας εξαιτίας της απεργίας των γιατρών του Οργανισμού.

Ο Σύλλογος, απευθύνει έκκληση στηνΚυβέρνηση να παρατείνει τις παροχές και τα επιδόματα των αναπήρων συνανθρώπων μας,έξι μήνες μετά τη λήξη τους όπως προβλέπει ο Νόμος, ενώ όπως επισημαίνει, ο θεσμόςτων ΚΕΠΑ με ευθύνη της Κυβέρνησης τον επόμενο μήνα τινάζεται στον αέρα.

Αναλυτικά, στην ανακοίνωση του οΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ ΑΤΤΙΚΗΣ αναφέρει:


«Οι γιατροί δηλώνουμε ότι είμαστε δίπλα στους συνανθρώπους μας ΑΜΕΑ και στουςσυνανθρώπους μας που πάσχουν από χρόνια νοσήματα.
Η αντιμετώπισή τους από το επίσημο κράτος ήταν απαξιωτική, ειδικότερα τατελευταία χρόνια του μνημονίου. Ο κάκιστος σχεδιασμός στη λειτουργία των ΚΕΠΑκαι ο ανεπαρκής και άδικος κανονισμός χορήγησης ποσοστών αναπηρίας, έχουνδημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα στην επιβίωση των αναπήρων.

Οι ανάπηροι έχουν βιώσει τατελευταία χρόνια τον κοινωνικό αποκλεισμό μέσω ανάλγητης πολιτικής που μόνοστόχο έχει τον δημοσιονομικό έλεγχο μακριά από ανθρωπιστικούς όρους .
Οι γιατροί που μετέχουν σε επιτροπές ΚΕΠΑ με υπεράνθρωπες προσπάθειες τατελευταία χρόνια και με υψηλό αίσθημα ευθύνης παρείχαν τις υπηρεσίες τους σεόλη την Ελλάδα δύο και τρείς φορές το μήνα εκτός έδρας χωρίς ασφαλιστική κάλυψηκαι πολλές φορές χωρίς επαρκή κάλυψη εξόδων μετακίνησης.
Οι επιτροπές ΚΕΠΑ στελεχώνονται από άξιους γιατρούς εξειδικευμένους και μεεμπειρία, που στο άμεσο μέλλον απολύονται από τον ΕΟΠΥΥ. Η Κυβέρνηση παρά τιςσυνεχείς παρεμβάσεις μας, δείχνει να «αγνοεί» εντελώς το πρόβλημα των ΚΕΠΑ καιενώ επανειλημμένα την καλέσαμε να δηλώσει τον τρόπο λειτουργίας των ΚΕΠΑ μετάτην «μεταρρύθμιση» της ΠΦΥ δεν απάντησε, δείχνοντας περίτρανα ότι δεν υπάρχεισχεδιασμός.

Ο θεσμός των ΚΕΠΑ με ευθύνη τηςΚυβέρνησης τον επόμενο μήνα τινάζεται στον αέρα.

Καλούμε την ΕΣΑΜΕΑ να συμπαραταχθούμε μαζί και άμεσα γιατί το μέλλονπροβλέπεται εγκληματικό για όλους μας. Καλούμε την Κυβέρνηση να λάβει άμεσαθέση. Το ζήτημα ΚΕΠΑ-ΑΜΕΑ δεν μπορεί να είναι αποκομμένο από τις επικείμενεςαπολύσεις των γιατρών και μάλιστα εξειδικευμένων.
Διαβεβαιώνουμε την ΕΣΑΜΕΑ ότι εφόσον οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ δεν απολυθούν θααποκατασταθούν οι όποιες συνέπειες των απεργιακών κινητοποιήσεων με ιδιαίτερηευαισθησία.

Καλούμε την Κυβέρνηση να παρατείνειτις παροχές και τα επιδόματα των αναπήρων συνανθρώπων μας έξι μήνες μετά τηλήξη τους όπως προβλέπει ο Νόμος .Τυχόν αδιαφορία της θα βρει αντιμέτωπους μαζίγιατρούς και ΑΜΕΑ.»