ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΟΕΝΓΕ: το σ/ν προετοιμάζει κοινωνικό ολοκαύτωμα

Ο κ. Γεωργιάδης με το συγκεκριμένονομοσχέδιο προετοιμάζει ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, σύμφωνα με την ΟΕΝΕΓΕ, σημειώνοτνας ότι «η δόξα θα είναι όλη δική του, όπως συνέβη και με τονΗρόστρατο πολλούς αιώνες νωρίτερα». 

 

ΟΕΝΓΕ: το σ/ν προετοιμάζει κοινωνικό ολοκαύτωμα

Αλματώδη επιδείνωση σε όλους τους δείκτες υγείας,αναμένεται να προκαλέσει στην χώρα μας η κατάσταση που διαμορφώνεται με τοσχέδιο νόμου για την ΠΦΥ, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Μετά λόγου γνώσεως απαντάμε πως το σχέδιο νόμου τουυπουργείου Υγείας δεν πρόκειται να βελτιώσει τίποτα, τονίζει η ΟΕΝΓΕ,προσθέτοντας ότι «η οικονομική κρίση έχει τεράστιες επιπτώσεις στην υγεία τωνπολιτών. Πρόσφατες επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν πως μειώθηκαν κατά 30% οιεπισκέψεις σε γιατρούς της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας (ΠΦΥ), ενώ το 40% τωνασθενών μειώνουν δαπάνες διατροφής προκειμένου να μπορούν να αγοράζουν ταφάρμακά τους».

Πρόκειται για νομοθέτημα, συνεχίζει, πουκατασκευάστηκε με τρείς στοχεύσεις:

1.- Να θέσει σε διαθεσιμότητα γιατρούς καιεργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ, εξωθώντας μάλιστα αρκετούς απ΄ αυτούς σε«αυτό-απόλυση».

2.- Να μειώσει ακόμη περισσότερο τη χρηματοδότηση τηςΠΦΥ, ενώ είναι γνωστό ότι ο ΕΟΠΥΥ είναι ήδη χρεοκοπημένος ως αγοραστήςυπηρεσιών υγείας.

3.- Καταστρέφοντας τη δημόσια περίθαλψη ναδημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε όσοι πολίτες έχουν τη δυνατότητα ναστραφούν στα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσηλευτήρια, ενώ οι ανασφάλιστοικαι οικονομικά αδύναμοι να μείνουν χωρίς περίθαλψη.

Εν ολίγοις ο κ. Γεωργιάδης με το συγκεκριμένονομοσχέδιο προετοιμάζει ένα κοινωνικό ολοκαύτωμα, καταλήγει στην ανακοίνωσή τηςη ΟΕΝΕΓΕ, σημειώνοτνας ότι «η δόξα θα είναι όλη δική του, όπως συνέβη και με τονΗρόστρατο πολλούς αιώνες νωρίτερα».