ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Γιατροί και εργαζόμενοι νοσ.Χανίων: να ξηλωθεί η ανθυγιεινή πολιτική

Να ξηλωθεί το σύνολο των μνημονιακών μέτρων για την υγεία, όπως ξηλώθηκε το μέτρο των 25 ευρώ για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ζητά η Ενωση γιατρών ΕΣΥ Χανίων και ο Σύλλογος Εργαζομένων.
Γιατροί και εργαζόμενοι νοσ.Χανίων: να ξηλωθεί η ανθυγιεινή πολιτική

Ανοιχτό κάλεσμαγια την υπεράσπιση της δημόσιας και δωρεάν υγείας και περίθαλψης, απευθύνει σε σωματείακαι συλλόγους εργαζομένων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, αγροτικούςσυλλόγους, φοιτητικούς και σπουδαστικούς συλλόγους, συλλόγους συνταξιούχων,πρωτοβουλίες ανέργων, δίκτυα αλληλεγγύης και αγωνιστικά σχήματα, ο ΣύλλογοςΕργαζομένων Χανίων και η Ένωση γιατρών ΕΣΥ του νομού για την Παρασκευή 24Ιανουαρίου στις 6 το απόγευμα, στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Όπως πάρθηκεπίσω το απαράδεκτο χαράτσι των 25 ευρώ, τονίζουν γιατροί και εργαζόμενοι, έτσινα ξηλωθεί το σύνολο των μνημονιακών μέτρων για την Υγεία και συνεχίζουν:

«Ιδιαίτερα γιατο νοσοκομείο Χανίων και τα κέντρα υγείας, οι εφαρμοζόμενες πολιτικές έχουνοδηγήσει σε τραγικές ελλείψεις προσωπικού όλων των ειδικοτήτων και έχουναποτέλεσμα ολόκληρες κλινικές και τμήματα να υπολειτουργούν, ολόκληρες περιοχέςτου νομού να στερούνται από υγειονομική κάλυψη, ενώ η ακόμα μεγαλύτερηυποβάθμιση του νοσοκομείου Ρεθύμνου κάνει την προσέλευση στο νοσοκομείοασφυκτική: ήδη σημειώνεται αυξημένη κατά 30-40% προσέλευση σε 3,5 χρόνια με τοναριθμό των εργαζόμενων σε αυτό να μειώνεται συνεχώς! Άμεσα στο στόχαστρο τωναπολύσεων έχουν μπει εργαζόμενοι στην φύλαξη, την καθαριότητα, τον επισιτισμό,την ψυχική υγεία, οδηγοί ασθενοφόρων και βοηθητικό νοσηλευτικό προσωπικό. Απότην άλλη οι τραγικές ελλείψεις σε φάρμακα, υλικά και μηχανήματα θέτουν σεκίνδυνο την υγεία των ασθενών και καθιστούν τις εφημερίες επισφαλείς μεχαρακτηριστικότερο παράδειγμα την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου και τιςανεπάρκειες της ΜΕΘ και της Μονάδας Νεογνών».

Ένα είναισίγουρο, τονίζουν οι εργαζόμενοι και οι γιατροί του νοσοκομείου: «οι μνημονιακέςπολιτικές υγείας μας οδηγούν σε ανθρωπιστική κρίση, με όλους τους δείκτεςνοσηρότητας και θνησιμότητας να επιδεινώνονται από την υπαγωγή της χώρας στομηχανισμό στήριξης και μετά. Ο λαός και εργαζόμενοι, ενώ καταδικάζονται στηνανέχεια και στην εξαθλίωση, καλούνται να πληρώσουν ακόμα και με τη ζωή τους τιςζημιές των τραπεζιτών, των εφοπλιστών και των βιομηχάνων».

Τα αιτήματα πουθέτουν τέλος τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι γιατροί του νοσοκομείου Χανίωνείναι τα εξής:

- ΚανέναΝοσοκομείο, καμιά δομή Δημόσιας Υγείας να μην κλείσει!

- Κανέναςεργαζόμενος στην Υγεία να μην απολυθεί!

- Δημόσια καιδωρεάν υψηλής ποιότητας ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση και κοινωνικήπρόνοια για όλους χωρίς αποκλεισμούς! Κατάργηση κάθε επιχειρηματικήςδραστηριότητας στην Υγεία!

- Να ανατραπεί ηεπίθεση στα κοινωνικά αγαθά και στα εργασιακά - δημοκρατικά δικαιώματα!

- Να ανατραπεί ηδικομματική συγκυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής της ίδιαςαντιλαϊκής-ανθυγιεινής πολιτικής!