ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Μόνιμος γιατρός στο Καστελόριζο, μετα από τροπολογία

Με τροπολογία που ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα, το Καστελόριζο θα αποκτήσει μόνιμο γιατρό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη,
Μόνιμος γιατρός στο Καστελόριζο, μετα από τροπολογία

Μετροπολογία που ψηφίζεται την άλλη εβδομάδα, το Καστελόριζο θα αποκτήσει μόνιμογιατρό, δήλωσε ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης κατά τη διάρκεια τηςεπίσκεψης του υπουργού Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, στο Καστελόριζο για τα εγκαίνιατων μονάδων προληπτικής ιατρικής, δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Αμέσωςμετά τα εγκαίνια ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε το Ϊδρυμα και τόνισε ότι ότανολοκληρωθεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής μέσω αυτών των μονάδων, θα έχουνελεγχθεί 37 νησιά της άγονης γραμμής και55/000 άνθρωποι.

Στο Καστελόριζο, σε μίαημέρα, από τους 230 κατοίκους εξετάστηκανήδη 193. «Με 40 μαστογραφίες, με 130 υπέρηχους καρδιάς , με έλεγχο των δοντιώνκαι γενικά, για πρώτη φορά, έχουμε τον ηλεκτρονικό τους φάκελο και γνωρίζουμετην κατάσταση της υγείας τους, ειπε ο υπουργός Υγείας.

Μέσα στην άλλη εβδομάδαψηφίζεται στη Βουλή η σχετική τροπολογία για να λυθεί το πρόβλημα οριστικά μεμόνιμο ιατρό, εδώ στο Καστελόριζο».