ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων το Δρακοπούλειο

Με συμβολικό μίσθωμα παραχωρεί η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού,  το «Δρακοπούλειο», ιδιοκτησίας του ΕΕΣ, στο υπουργείο Υγείας,  προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία σε αυτό, το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων.
Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων το Δρακοπούλειο

Με συμβολικό μίσθωμα παραχωρεί η διοίκηση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, το «Δρακοπούλειο», ιδιοκτησίας του ΕΕΣ, στο υπουργείο Υγείας, προκειμένου να τεθεί σε λειτουργία σε αυτό, το Κέντρο Άμεσης Βοήθειας Αστέγων.


Αυτό προέκυψε με ομόφωνη γνώμη του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΕΣ με επικεφαλής τον ομότιμο καθηγητή Φιλοσοφικής του πανεπιστημίου Αθηνών κ. Γρηγόριο Κωσταρά.

Το «Δρακοπούλειο» βρίσκεται στην πλατεία Βάθη, επί της συμβολής των οδών Μακεδονίας και Αλκιβιάδου 4, και μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο λειτουργούσε ως Κέντρο Αιμοδοσίας. Οι μονάδες μεσογειακής αναιμίας και αιμοδοσίας που υπήρχαν μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία «ΕΛΠΙΣ» και «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ».

Να σημειωθεί ότι η παραχώρηση της χρήσης είναι μέχρι και το 2019, ενώ το συμβολικό ετήσιο μίσθωμα αγγίζει τα 100 ευρώ. Αφού γίνουν τα κατάλληλα έργα συντήρησης και αναδιαμόρφωσης, ο ξενώνας θα μπορεί να φιλοξενεί μέχρι και 150 αστέγους σε πλήρη λειτουργία.