ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΓΕΙΑΣ

ΑΤΤΙΚΟΝ: Αναβολή χειρουργείων και ρολά στα εξωτερικά ιατρεία λόγω συνέλευσης των εργαζομένων

Το πλήρες λειτουργικό αδιέξοδο του νοσοκομείου ΑΤΤΙΚΟΝ υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι, οι οποίοι την Τετάρτη πραγματοποιούν γενική συνέλευση αναστέλλοντας από τις 7 ως τις 11 τη λειτουργία των τακτικών Εξωτερικών Ιατρείων, των προγραμματισμένων χειρουργείων και των εξετάσεων.

ΑΤΤΙΚΟΝ: Αναβολή χειρουργείων και ρολά στα εξωτερικά ιατρεία λόγω συνέλευσης των εργαζομένων

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι τα πολλαπλά προβλήματα που έχει σωρεύσει το νοσοκομείο, σε συνδυασμό με το κουρεμένο προϋπολογισμό το οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στην κατάρρευσή του.

Τα προβλήματα εντοπίζονται μεταξύ άλλων, στη μεγάλη και χρόνια έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, την τεράστια καθημερινή προσέλευση ασθενών σε τακτική και επείγουσα βάση, που οδηγεί στην αθλιότητα των ράντζων και των φορείων στους διαδρόμους, την υπερφόρτωση του χειρουργείου, των μονάδων και των εργαστηρίων.

Τα αίτια αυτής της κατάστασης, σύμφωνα με το σωματείο των Εργαζομένων είναι: η έλλειψη άλλου νοσοκομείου που να συνεφημερεύει με το ΑΤΤΙΚΟΝ στη Δυτική Αθήνα, το κλείσιμο του νοσοκομείου Λοιμωδών από την προηγούμενη κυβέρνηση και η υπολειτουργία και κατάργηση υπηρεσιών και μονάδων πρωτοβάθμιας υγείας και του ΠΕΔΥ.

Το 2010 ο προϋπολογισμός για το ΑΤΤΙΚΟΝ ήταν 120.000.000 €, το 2014 ήταν 57.000.000 €, ενώ φέτος το ποσό έφτασε στα 51.000.000 €. Παράλληλα, τα αποθεματικά του νοσοκομείου και τα πρόσθετα ποσά, που είχαν θεσμοθετηθεί για την κάλυψη ειδικών αναγκών, έχουν λεηλατηθεί ή καλύπτουν «άλλες τρύπες».

Με αυτά τα χρήματα, τονίζουν οι εργαζόμενοι, δεν καλύπτονται οι προμηθευτές, που με τη σειρά τους εκβιάζουν και προχωρούν σε «παύση συντήρησης» των μηχανημάτων και ελλείψεις υλικών.

Διαβάστε επίσης:

Υπεγράφη η απόφαση για την καταβολή των εφημεριών

Έρχεται ο Ηλεκτρονικός Φάκελος του ασθενή μέχρι τον Ιούνιο